Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez olyan félig üres a pohár szindróma nálam 😊
(nem, nem akarok róla beszélni <#nevetes1>#nevetes1>)
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
imax v cam tökmindegy: 8/10
😛
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Igenis számít hol,és mind nézi az ember,mert az kihat az egész filmélményre.Függetlenül attól,hogy tartalmilag tényleg jó e egy film vagy sem. Ha ez nem számítana akkor nem játnátok moziba,vagy otthon a plazma/lcd+istentudja milyen rendszereken néznétek.Hanem egy Junoszty 35cm fekete-fehér tv-n camos verziójú Avatart:-)Akkor hogy pontoznád?
Nem mindegy a körítés.Sokol mono rádión ez Mozart hangversenyt,vagy egy Jadis csövesen,2milkós hangfalakkal ahol a húr rezdülést is hallod.Nem ugyanaz az élmény ezt elkellene már fogadni.
Vagy úgy vagytok vele már hogy ha minél szarabb minõségben nézitek annál jobb a film?Ez már olyan retrós kicsit,és ezért uhh de szuper?
Igenis számít egy film megítélésében a látottak,hallottak,mekkora élményt tudodd nyújtani.Más dolog hogy ha tartalmilag nem is erõs alkotás,de mindenkinek más ami fontos..de azért legyen már igény aminõségre.Bocsi hogy így itt kiírtam magam,csak néha már elképesztõ mibe bele tudnak egyesek kötni.:-)
Go Jeff Go!!!!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ez aztán kellemes kis film volt. Kb egy évet halogattam a megnézését, mert a poszter nem gyõzött meg, amolyan semmirõl sem szóló filmnek tünt - de nagyon pozitívan csalódtam. A top-tõzsdést alakító, francia szõlõbirtokot öröklõ és ott kalandozó Russel Crowe sem alakít rosszul, de a film hangulata az, ami leginkább megfogott.
Mediterrán életérzés powa'
10/8
míg camos verzióval ugyanez hát finoman szólva sem állja meg a helyét, nem életlen homályra, fülsértõ, tompa hangzásra számít a rendezõ, hogy majd esetleg hátha úgy is megnézi a filmjét vmi igénytelen..
De ahogy írtam, ez csak egy hülye hasonlat, majdnem olyan hülye mint a csajos. Nem egy-egyben átvihetõ a filmekre.
Abban nem értünk egyet, hogy szerinted az IMAX, vagy úgy általában a mozi bármilyen filmélményt felerõsít, így ezért maga a film látványát nem lehet nagyobbra értékelni.
Szerintem ez nem feltétlen igaz, mert sok film a nagy vásznon adja azt a látványt, amire megálmodták és annak csak egy töredéke jön át otthon a fotelben, de és ami a lényeg, hogy nem minden film ilyen. Nincs egységes minden film +x pont moziban és még +x pont imax-ben.
CSOCSO meg így jelezte, hogy a film IMAX-ben adná a teljes élményt. A pontozósdival lehet butaság volt, fõleg, hogy egyesek mennyire komolyan veszik ezeket a pontokat. 😊
Egy picit félrebeszéltem viszont, máshol meg azon vitáztam, hogy a kritikához miért ne tartozhatna hozzá a látvány, meg általában a tiszta filmélmény. És ez kicsit átjött ide is. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem, nem ugyan az az élmény.
De ha megnézed egy albumban a mûvet, majd utána (vagy elõtte, tökmindegy) élõben, akkor megváltoztatod a mûrõl alkotott értékelésedet???
Azt mondanád magadban, hogy "hát albumban ez a kép csak 7/10, de így élõben már simán tizpertiz"???
Másrészt: egy film ERÉNYEI, azaz a sztori, színészi játék, a hang, a látvány ugyan úgy átjön (legalábbis át kell jönnie) egy DVD-n/TV-n és egy házimozi hangfalszetten is, a hülye IMAX maximum FELERÕSÍTI azt, de semmit, ismétlem SEMIT nem ad hozzá a film ÉRTÉKÉHEZ! Nem tagadom, hogy nagyobb az élmény, ha istentelen nagy vásznon lõnek az ûrhajók 93 hangszórón és majdnem kirepülnek a vászonról a pofádba, de alapvetõen a FILMET emiatt nem kellene külön pontrendszerben osztályozni, hiszen ez alapvetõ.
És még egy dolog: Csocso szabálya olvasható a bannerben: CAM verziós filmet ne pontozz pls!
Magyarán, ha a film minõségét, képi és hangi részleteit kurvára nem átadó, lecsökkentett, retardált verzióban látott filmet nem lehet pontozni, akkor a film minõségét és élvezhetõségét kurvára "felerõsítõ" IMAX-es verziót se lehessen már...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Szerinted ugyanaz az élmény Munkácsy krisztus trilógiáját egy albumban megnézni, mint élõben?
Ha azt elfogadod, hogy egy film értékeléséhez a látvány, a hangok, az élmény is hozzátartozhat, nem csak a mögöttes tartalom, akkor a médium igenis számít, nem ugyanazt látod a mobilod képernyõjén és az imax ezüstvásznán.
Ha pedig azt se fogadod el, hogy ezek a dolgok hozzátartoznak egy film értékeléséhez, akkor csak más az értékrended, ízlésen vitázni meg ugye hülyeség.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
jézusom mi volt ez a szar...hihetetlen gagyi akciók, zenék, travoltára nézve ez szégyen, pedig próbálkozott...kerüljétek ezt a filmet... egyetlenegy jó poén volt benne: Royal with Cheese 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ezt csinalod te:
- szerinted ez jo csaj?
- haaaaat, egy 5csillagos hotelben Monte Carlo-ban biztos megdugnam, de amugy a hetkoznapi eletben hozza nem nyulnek...
Magyarul az ertekeles nagy resze nem a csajnak szol, hanem a szaros fullextras hotelnek, amit ugye senki le sem szar.
Hmm?
Egyszerusitem a dolgot: pontozz minden filmet ugy, mintha alapbol imax-ban neznel mindent, es nincs is semmi gond.
ahogy mondtam... nagyon almosan nezve 7/10. IMAX ban 3d ben EZ A FILM szvsz siman 8 esetleg 9 pontos is lett volna.
Ahogy az AVATAR is nagyon jo film itthon HD ban de azert 3d imaxban odabaszott mindent.
Limonádé a köbön... de jó volt😄
A legnagyobb: "Táverotikus elõadómûvész vagyok"XD
Egyszer meg lehet nézni
6/10
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Évente kijön 10 mozi film és másik 200 egyéb, ami sokszor simán jobb, mint a fos mozi. Tv, DVD, Mozi.
Én nem csak az éppen vetített premier filmekre gondolok.
Gyjó volt. Néhol hatásvadász és vontatottabb a kelleténél, de ez így jó. Fallout3 HolyB DLC.
9/10
Persze egy ócska cam-os verzió az minõsíthetetlen.Aki ilyet szed az vagy nagyon türelmetlen vagy totál igénytelen.
Tipikus példa erre azok az emberek akik szinte soha nem járnak moziba de mert most azt látják a tévében,hogy csuda 3D-s filmek mennek hát el kell menni.Persze,hogy nagy élmény nekik hisz durva környezet változás van otthonhoz képest.
Egy TDK-t a mai napig ugyan úgy tudok élvezni laptop kijelzõn is mint anno a moziban, nem lett sem több sem kevesebb tõle...
Ezzel most szvsz 2010 filmes kommentjét produkáltad öcsém, bannerbe vele!!!!
😊)))))))))
Carrie-Anne Moss sztem ennél sokkal többet tud. Samuel L. Jackson egyik kedvenc színészem, ebben a filmben sem hazuttolja meg önmagát.
A történet elejét nem igazán értettem (mostantól spoilerek lehetnek):
Egy iskolában van a CIA kihallgatóhelysége??? (vagy nevezzük akárminek) elég fura...
Ami nagyon tetszett, hogy amikor elõször belép a tornaterembe, és a katona pedig locsolja hideg vízzel Yusufot már akkor elkezdõdik a lélektani hadviselés. Leveszi a fejérõl a csukját és megüti a katonát, sugallva ezzel azt, hogy neki mindent lehet. Ezt pedig nagyon jól végigvezetik a történeten...lásd a felesége megölésétõl (ami kicsit sztem erõs volt) a gyerekekik. de aztán a végén jön a csattanó, ami szintén okés részemrõl. (spoiler vége)
Látványilag ne várjon senki sokat, nem arra van kihegyezve. Ettõl függetlenül egy nagyon is nézhetõ thriller, nálam egy erõs 6/10-es, de Jackson miatt 7/10-et adok...
volt már jobb thriller is a filmtörténelemben, de mindenképp megéri ezt is megnézni, fõleg ilyen csudálatos vasárnapi TV-s felhozatalnál.
ez már az élményfaktor számlájára megy nem a filmére.
pl. vannak mozik ahol maga Dastan herceg áll ott a bejáratnál és mosolyog rád mikor bemész, vagy Robin Hood ad egy ajándék nyílvesszõt, stb... ez az élményfaktor, ettõl nem lesz több egyik film sem, csak ráhangolnak a filmre. ugyanígy imaxtõl nem lesz több egy darab film se, csak esetleg nagyobb lesz a pupilla, meg kifolyik a nyál a szájból, mert olyat csodálkozik.
te azt írtad a filmet élvezed. akk te egy szürke szobában is tudsz egy 15 colos tv-n élvezni egy filmet nem? 😊
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
pl.én tudok adni egy 10/9 et az indul a bakterházra pedig látványilag nincs semmi benne + efekt vagy tömör akció 😄D
és tudok adni egy 10/3at a mr and mrs smith-re is 😊
jó oké most eegy másik vigjátékot vagy azonos tematikáju filmet kelett volna példának felhoznom csak remélem érzed ,hogy néha hiába látványos egy film ha az összkép sz*r 😊
alapból hülyeség látványt pontozni, Elég ritka az olyan film, ami a látványra épül szerintem. Én baszottul élveztem a fosretek mozis PoPot is.
:]
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ha egy filmet nem élvezek akkor valószínû azért adok rá több pontot.
és igen a cam filmes lehúzó kritikák annyira objektívek mint a 3d v imaxben nyalókázó kis diákok 9-10 pontos kritikái.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
7 pontot adtam ra de ha elolvastad az elso hsz emet ugy neztem a filmet hogy majdnem elajultam a faradtsagtol.
Ezert nem erdekel mikor Pista meg Jozsika leszedi a netrol a fasza kamera verziot es lepontozza 4 re mert nem tetszett neki a sony headseten hallgatva es a 15os moncsijan nezve.
Ezert is irtam ki felulre hogy kameras verziot ne pontozzon senki.
"egy csúnya nõvel a karib-szigeteken sem jó a szex, egy bomba nõvel pedig otthon is király 😊"
szvsz egyiket se tapasztaltad meg szal nemtom mire fel magyarazol 😄
a példád pedig még mindig csak külsõ hatáselem. egy csúnya nõvel a karib-szigeteken sem jó a szex, egy bomba nõvel pedig otthon is király 😊
Az atlagos szex is teljesen mas ha otthon az agyban csinalod vagy mondjuk egy luxus jachton a karibi szigeteknel. 😄
most miért ne irja oda,hogy +2 pont lenne 3d ben?
aliz-t én is itthon néztem de moziban 3 d-ben sokkal élvezhetõbb sztem... szóval én is siman +1-2 pontot rádobnék 😊
Eli könyve meg sztem uncsi volt! ALig vártam h vége legyen a 10 legroszabb filmben nálam ott van! 10/4.5
A fõhõs nem fogott meg, viszont 1-2 egyéb szereplõ alakítása szerintem elképesztõ volt. Johnny Depp alap, amit a szerepbõl lehetett, szerintem kihozta. Helena Bonham Carter volt a legnagyobb, imádtam végig. Kicsit beteg cucc lett, és szerencsére nem a nagyon gyerek kategória, sõt.
Fasza képek, érdekes, vicces karakterek jó alakításokkal.
8/10, mert nem az én mûfajom.
Ez lenne itt a lényeg, úgyhogy ne is ragozzuk tovább. 😊de nekem mind1 h ki hogyan értékel egy filmet
(\__/) ( X.x) ( } . { )
de nekem mind1 h ki hogyan értékel egy filmet, de +2 pontot én élményre nem adok, legyen az imax v 3d, v a kettõ permutációja.
Egynek elment,latvanyos meg szep a csaj meg homok meg kardozas.
6/10
Book of Eli:
Sokat hallottam rola,most sikerult egy normalis verziot beszerezni.Az utobbi idok legjobb filmje szamomra.Reg elveztem ennyire valamit.
8.5/10
The back-up plan:
J-Lo meg mindig rox,bar eleg limonade kategoria,az ember mast nem is varhatott volna.Masfel orat vegulis meger.
5/10
sztem ez egy plusz dolog, ami nagyon fasza és adja a hatást, de egy film értékelésénél semmit nem számít.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Hát ez egy nagyon érdekes sci-fi volt, ami félig-meddig nem is sci-fi, hanem valóság.
Arról szól, hogy idegenek jöttek a Földre, hogy gyarmatosítják, de nem háborúval, hanem csendesen az emberiség irányítását (kormányzását) átvéve.Vad fogyasztói társadalmat hoztak létre, médián keresztül mossák az emberek agyát, hipnotikus világot hoznak létre, rabszolgává teszik õket.
De természetesen vannak mindig, akik felfedezik, mire készülnek és ki is fejlesztettek egy szemüveget, amin keresztül meg lehet különböztetni ki az ember és ki az idegen, illetve lehet látni az ember számára szabad szemmel láthatatlan kamerákat és a hipnózis alatt tartó reklámfelületek és termékek valódi üzeneteit.
Nagyjából hasonló a helyzet, csak nem egy földönkívüli faj játsza el ezt a játékot, hanem egy földi és még nincs ilyen fejlett technológiai hátterük. 😊
10/10
Qwerty4