[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Real13 #65564 Jane Eyre (2011)
Furcsa mód két olyan filmet néztem meg egymás után, amelyek egy elismert, klasszikus könyv sokadik adaptációjának mondhatják magukat: a különbség leginkább az, hogy ez már-már remekműnek is kikiáltható, míg a Paul W.S. Anderson-féle Három testőrről hasonló szépeket korántsem lehet elmondani. Érdekes az is, hogy akik olvasták a Jane Eyre-t, kifejezetten kedvelik ezt a filmet, jó feldolgozásnak tartják, én pedig, aki nem, ugyanezen véleményen vagyok. (A kettő szerintem ritkán szokott találkozni, mármint hogy a rajongók és az átlagnézők is ugyanúgy kedveljenek valamit) Itt van pl. mindjárt a színészválasztás: akik nem értették, hogy az Alice Csodaországban főszereplőjét, Mia Wasikowska-t miért tartják nagy tehetségnek, most ámuldozhatnak: csodálatosan, megkapó eszköztelenséggel hozza az árva, hallgatag, a saját világában sokszor elmerülő, kemény gyerekkort megélt Jane Eyre-t. A ' másik oldalon ' Michael Fassbender ismét bizonyítja sokszínűségét, s most már egyáltalán nem érzem túlzónak azt a kijelentést, hogy napjaink egyik legjobb színésze ő. A BBC filmeknél a remek fényképezést talán már ki sem kell emelni, tobzódunk a szép képekben, s a külcsín mellett a belső tartalom is erős: méltó adaptációja Fukunaga mozija a nagy regénynek.