Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
ne nézd meg sztem 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Seth
Human centipede

PSN ID.: Beegabor

mark oh
mi az angol címe?

Choke off

Sheltem
<#vigyor3>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

tigeroo
csókolom, én nem láttam a filmet, most csak mondtam valamit, el se olvasom amit írtál<#idiota>

na de sietek haza anyukám nem sokáig engedett el

/elfut
motyodlee
<#idiota>

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

Sheltem
Valóban idevág az aláírásom, ugyanis nem tudom felfogni mi a jó a filmben, talán igazad lehet(bár ahogy elnézem sokak véleményét a topicban nem vagyok egyedül).
Félre ne értsetek, nem fikázni akarom, hanem megérteni mitõl is "élvezhetõ" valaki másnak a Szarnassus.
Tehát vegyük szépen sorban(ha van kedvetek, ha reménytelen esetnek tartotok szimplán ugorjátok át a hozzászólásomat).

"Kínos kérdéseket feszeget a film" mint olvasható több embertõl is.
Érdekes módon jópár filmet láthattunk már aminél sokunknál nem a "dögunalom" érzés jelentkezett, holott azok is "kínos kérdéseket feszegettek" mégis élvezhetõek voltak.

"A mondanivaló" Ó mennyi filmnek van igazán elgondolkodtató mondanivalója, de ne dobálózzunk nézzük csak , hogy a Parnassusnak mi a mondanivalója? #55169 es hozzászólásban lévõ spoiler tagok kifejtett "tartalom" (mivel mondanivalónak nem nevezném azt amit már tizenéves gyerek is tud hiszen az maximum tényként kezelendõ) "😊 "A jópofiba bújt gazember is gazember. Ja és persze, hogy ne hazardírozz soha senkivel, mert zsarolhatóvá válsz " csodás mondanivaló,de tényleg, hogy eddig mi ezeket nem tudtuk...

"Ez egy mûvészi film, ennyi... Aki ezt nem szereti, tényleg maradjon távol"
Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki szereti e a mûvészi filmeket, vagy sem. Rengetek filmet tudok mondani ami mûvészi(szándékosan nem sorolom mert az összehasonlítgatás automatikusan fikázásba megy át fórumszinten ez köztudott) és mégis ÉLVEZHETÕ.

IMDB 7.2 Na igen ez lehet ugye a legmeggyõzõbb "érv" a film "védelmében", hogy HÁDE IEMDÉBÉ7.2 NEMGONDOLOD HOGY TE VAGY HÜLE MIKÓ A VILÁG NEM AZ ÉS EGYÉBKÉNTIS?
Nos én nem fogom elõkapni a "millió légy csak nem tévedhet@szar" stílusú okosságokat végsõ mondatként, inkább olyasmi tippem lenne, hogy az emberek a sok csillivilli látvány=10; sztori=0 popcornmozik után egy kissé elvontabb filmre is már magasabb pontokat adnak mert OÁZISként hat.

Tényleg már ígyis többet foglalkoztam ezzel a filmmel mint amennyit kellett volna -> "ez a legnagyobb problémád?" kaphatnám a fejemhez, de ha már le lettünk "popcornmozissá" alacsonyítva tényleg szeretnék megvilágosodni.
Aztán azis lehet hogy 5 perc múlva már nem fog érdekelni a filmmel kapcsolatosan semmi <#idiota>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Igen, sokan majd a parlamentben is téged fognak idézni. Csak kicsit átírják: "Bennem egy "kínos kérdést feszegetett" az ülés az elsõ 5 perc után: Megéri e még 5 percet nézni..."
tigeroo
akkor pont idevág az aláírásod<#idiota>
Sheltem
Hejj de hírös lett a hozzászólásom.

Anyám mindig megmondta, fiam te hírös leszõ.

motyodlee
<#eljen>

Mindenkinek igaza van, mindenkinek nagy fasza van Senkinek sincs saját neve, jó modort meg egye-fene

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

No, akkor én is elmondom a véleményemet, mert elkerekedett szemekkel lestem a lehúzó kritikákat... Na jó, annyira nem kerekedtek el, hiszen nyilvánvaló, hogy ez az a fajta film, amelyik kevés ember ízlésének felel meg. Egyszerûen azért, mert az átlagembernek egy nagy KATYVASZ a film látványvilága és stílusa.
Hadd idézzek egy steampunk-fan blogról (sztimpank.freeblog.hu): "Parnassus világában megfér egymás mellett az õsi keleti világ, a mai London, a manierizmus és a barokk oltárképek allegorikus és illuzórikus tükör világa, az 1930-as évek utcája, egy rokokó automata bábszínház és egy viktoriánus utazócirkusz. " - Ebbõl is látszik, hogy a stílusok hatalmas kavalkádja jelenik meg a filmben, és a szimbólumok és képek pont így kerülnek bele. Egyébként néhol igencsak nosztalgikus az egész, és ezért sem hiányozhat a törpe, a jó- és gonosz harca, stb. 😄
És akkor térjünk rá az egyik leglényegesebb elemre: A mondanivaló. Ez az, amit úgy láttam, hogy sokan megkérdõjeleznek. Pl. volt egy ilyen komment: "Bennem egy "kínos kérdést feszegetett" a film elsõ 5 perc után: Megéri e még 5 percet nézni..."
Ezekre a kérdésekre egyetlen konkrét választ sem ad a film, sokan talán ezért nem vették észre az elgondolkodtató, filozofikus tartalmat. (Itt az elmúlás gondolatára, a bûntudat jelenlétére, az álszentségre, és még arra a néhány nehezen felfedezhetõ kérdésekre gondolok.) Szóval, ez bizony nem egy bugyuta film, hanem egyszerûen csak a KÉPZELGÉSEN keresztül mutatja be a világot... és leginkább a sötét oldalát.
A színészek jók. Nem kiemelkedõk, de ennél jobban nem is lehet eljátszani ezeket a figurákat. Az ördög Tom Waits viszont tényleg zseniális volt. Szerintem.

Összegzésül azt mondanám el, hogy ez a film a képzelgõsök filmje. Csakis ez lehet az oka annak, hogy sokaknak nem tetszett. De a 7,2-es IMDB értékelés alapján akadt egy-két olyan ember is, aki hozzám hasonlóan megértette a film lényegét, és esetleg imád a képzeletben, az álmokban kalandozni. Ezt egyáltalán nem nagyzolásból mondom, mert az õrült képzelgésekre kevésbé fogékonyaknak szimplán csak nem ez a stílusuk. Ez egy mûvészi film, ennyi... Aki ezt nem szereti, tényleg maradjon távol a Doctor Parnassustól, nincs értelme végignéznie. A többieknek viszont sokszor újranézhetõ.

Saját vélemény: 9/10 Ha nem lennék álmodozó: 6/10 😄
Sheltem
Én az egyik hozzászóláson nevettem könnyesre a szemem amit ennek a filmnek az egyik weboldalon lévõ híréhez írt valaki:

"Ha az utolsó csajt sunázom, akkor végül is mindet? Egynek számít, vagy többnek? Mert a bélrendszer az közös - Herkules pizza, erõs-paradicsomos alap, dupla szalámi, csípõs pepperóni bejászik. Ezen gondolkozom most. Mostantól."

Shep
Akkor jó gyenge film lehet 😞

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

PetruZ
Survival of the Dead: Kész, Romero nálam leírva, kihúzva, most már végleges, hogy a Night of... remake után õ meghalt, eltemettük, és többé nem nézek meg semmit, amit az õ nevével - nyilván visszaélve - próbálnak eladni. Et a film még a Land of...-nál is rosszabb, pedig az is megütött már egy minimumszintet. 2/10

Future X-Cops: Jaj, szegény Andy Lau, meg a többiek, legalább megnéznétek, hogy mihez adjátok az arcotokat és a neveteket... Bevallom, végig sem néztem, már az elsõ kb. fél óra borzalmas volt. Ezért nincs osztályzat sem.

Crows Zero: Ez a film azért megmentette a tegnap estét, két óra tûrhetõ szórakozást nyújtott. Egy híres / hírhedt japán manga az alapja, annak élõszereplõs változata. Egy iskoláról szól, ahol nem a tanulmányi eredményed az, amivel kitûnhetsz a sorból, hanem az öklöd. Folyamatos bandaharcok dúlnak, szövetségek köttetnek és árulások történnek a falak között, ahol a tanárok csak jelképes statiszták, és az épületek is összefirkált, szögesdróttal körbevett kvázi-poszt-apokaliptikus helyszínek, és a tanulók nagy része eleve bûnözõi háttérrel rendelkezõ családokból érkezik. A cél: a legjobbnak lenni. Senki sem uralta még az összes osztályt egyszerre...
Erõsen coolness-faktorra játszik a film, nem csak ütöm-vágom, azért van némi japán becsületkódex-beütés is, meg persze extrém figurák lépten-nyomon. Inkább akciódrámának mondanám, ahol a hangsúly az akción van.
Van már folytatás is, azt még nem láttam, de meg fogom nézni. Ez így önmagában egy erõs 7/10 volt.
PRINCE OF PERSIA. Ha levonod Jack Sparrow-t a PIRATES-sorozatból, akkor megkapod ezt a filmet...
Tyler1
gyerekkorban képesek csak megijedni az emberek? ez komoly? akk nem értem a filmekben miért felnõtt emberek ijedeznek meg pl. teljesen képtelen zombiktól.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

mint ahogy írtam is "Lightos kategória" az alapötlet és a doki karaktere a jó.

nem a félelmen volt a hangsúly....

A másik hogy a félelem is szubjektív,a legtöbben a gyerekkorukban képesek megijedni csak...Ami végülis normális,szerintem az eléggé infantilis aki szörnyektõl meg kitalált lényektõl kezd el vergõdni álmatlanul felnõtt fejjel.....

Tyler1
én azt hittem ez egy beteg vígjáték címe 😄 de h horrorfilm...
megnéztem a trailert az elsõ 20 mp-nél már fogtam a fejem, mikor sötét erdõben meg esõben kidurran a kocsi kereke. nem igaz h 30 éve nincs más ötlet horrora mint az, h agyatlan tinédzsereknek a tök sötét erdõben beszarik az autójuk és a közelben vmi beteg ember v család vadászik rájuk<#wow3>
aztán mikor nem egy arctalan faszi akarja megláncfûrészelni õket, akk meg százlábúra gyûjti vki az embereket xDD semmi agyuk nincs már a filmeseknek sem 😄

nem tudom, én pár x-aktákos részen jobban besz*rtam mint az elmúlt 20 év horrofilmjeinek akármelyikén is(sõt talán még együttvéve is). aztán lehet h bennem van a hiba...

Az emberi százlábú

AztaqrvaOo
Hát... az alapötlet a legbetegebb dolog volt, amit valaha láttam... viszont a filmben nem voltak annyira megrázó dolgok, mint amit a velvet-es linkben olvastunk.
Durva, miket ki nem tud találni az ember (ha lehet így nevezni a kitalálóját😄)...
Az elején fogtam a fejem a színészi játék miatt... a két csaj iszonyat gyengusz volt... de aztán be is fogták a szájukat a film végéigXD
Nem tudom... vegyes érzelmeim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban... nagyon egyedi... ilyet még nem láttál... de soha többet nem akarom látni😄
4/10

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Victor1103
The crazies- A tébolyultak
Nekem ez a film bejött.Semmi extra ,jó pár klisé, de mégis volt valami varázsa. A fõszereplõ csóka jót alakított benne.

7.5/10

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

egyetértek, de épp ez az, hogy én az alakításban sem fedeztem fel semmi extrát.

wesker24
Most megy a Predator 2 a Film +-on ! <#eljen>
Jim Morrison
deszemet ez a fohos D:

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Igen... arról jutott eszembe😄

Jim Morrison
most megy egy a zertéelen

XDXDXD
Eskü megnézem már ezt a filmet😄

Kérdés: Most jutott eszembe... régen láttam egy ilyen vírusos filmet... valami kórházban voltak emberkék akik ebolával voltak fertõzve... lezárták õket karanténba és a végén helikopterrel menekültek...
Valami Film+os ZS film volt, de érdekelne a címe😄

Ezt most minek kelett....<#ejnye1>
A link nem lett volna elég?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jim Morrison
pfuj, maradjatok mar :/

kaposi1
Na vajon melyik filmet promotálja így a Velvet?<#nevetes1>

Help

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Davidus
Daybreakers

szörnyen szar

V9ykn8_TZL0

Kicsikiraly
az hogy jó a film, vagy jó az alakítás az két külön dolog. a film nekem sem tetszett, bár azért összeszorítottam a fogam és végignéztem, de Ledger alakítása valami eszméletlen nagy volt.

DFTBA &#3232;_&#3232;

Totti5
Alice csodaországban

Annyira nem tudtam beleélni magamat ( még mindig az Avatar hatása lehet😊 ). Aranyos, szerethetõ, olykor vicces és egyben bizarr is. Szigorúan 1szer nézõs számomra.

7/10

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Alice is nemrég láttam.
Alice csodaországban
Annak ellenére, hogy maga a mese nem tartozik a kedvenceim közé, nekem kifejezetten tetszett. Talán az is közrejátszik, hogy nagyon fogékony vagyok Tim Burton ábrázolásmódjára.
7/10

Akkor nem hagyhatok ki még egy filmet...
Titánok harca
Az új, nem a régi. Borzalom. És én ezt moziban láttam.... nem akarok rá sok szót vesztegetni. Rossz történet átírás, pocsék színészi alakítás (egy-két kivétel... nem, nem a fõhõs, õ pocsék volt, és itt nem mentette meg a CGI figura arcjátéka), és mi tagadás, mai szemmel pocsék CGI. A mû 3Ds mivoltát meg sem említem.
3/10

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

REALista
The Imaginarium of Doctor Parnassus
7/10

Érdekes és finoman szólva elvont film volt bár erre lehetett is számítani a rendezõtõl.Nekem kifejezetten tetszett.

Alice csodaországba

Nem értékelem mert az elsõ 45 perc után kikapcsoltam.Pedig szeretem a Tim Burton filmeket de ez valahogy nagyon unalmasnak és vontatottnak tûnt.

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Tyler1
Alice in Wonderland

Soha nem volt a kedvenc meséim közt, 1-2x láttam talán a tv2 matinén a nemtudomhányadik verziót. Szóval h mennyire hiteles a történet, vagy a karakterek fogalmam sincs. Mindenesetre jó volt, kicsit groteszk, kicsit agyament, mégis jól mûködõ film. A fõszereplõ lány sztem remek választás Alice-nak, mint ahogy E.B.Carter is a nagyfejû csajnak, Depp pedig hozza a kötelezõt. Szép lett a díszlet, a jelmez is kiváló, és a CGI-ra sem lehet panasz.
Szóval tetszett, bár maga a történet még mindig messze áll tõlem, úgyhogy aligha nézem újra mostanában.
7/10

Ja tényleg, azt a filmet is most nemrég láttam...

The Imaginarium of Doctor Parnassus
4/10

Egy pontal jobbat adtam mint érdemel, de csak a csaj miatt (meg mert rendes vagyok).

motyodlee
ha az eszmefuttatás elkerülése a cél, akkor nem...

Sheltem
Bennem egy "kínos kérdést feszegetett" a film elsõ 5 perc után:
Megéri e még 5 percet nézni...

motyodlee
<#eljen> a popcorn mozikat mindig is többen fogják látogatni, mint a valamirevaló, esetlegesen kínos kérdéseket feszegetõ filmeket (egy nagy zacsi kukoricával meg fél littyó lónyállal)

Tyler1
az alatta leírt pósztoddal válaszoltál is.
van aki nem tudja végig nézni, van akinek óriási filmet jelent. én utóbbihoz tartozom, az utóbbi évek legnagyobb filmjének tartom.
persze ha egy film nem tetszik egy embernek, akk némileg érthetõ, hogy nem ragadta meg túlságosan a fantáziádat Ledger szerepe, pedig tényleg bámulatos volt.

bár sokakkal ellentétben, nekem a Parnassusban is Ledger és Depp szerepe volt a pozitív élmény.

Sheltem
A film vagy tetszik valakinek vagy nem(nekem a Begins jobban tetszett mint film), a Joker alakítás viszont magáért beszél. Vagy "látja" valaki milyen iszonyatosan jól játssza benne a Jokert vagy nem.
Ez is szubjektív valamennyire, meggyõzni senkit nem lehet róla és nem is érdemes.

#55197 jaja ilyesmire gondoltam énis...azt a filmet mindennek nevezném csak nem átlagon felülinek, csodásnak meg... Persze frankó dolog hogy van akinek tetszik nincs ezzel semmi gond. Nekem a Ninja Bosszúja is tetszik(1978as) pedig szerintem emberek 99%a 2010ben azt mondja rá, hogy "lol?"

a TDK-ra gondolsz? mert én a mai napig nem értem, hol van abban durva alakítás, vagy egyáltalán mitõl jó az a film. még 1x sem bírtam végignézni, bár már eljutottam a 3/4-éig 😊

"de még így is magasan átlagon felüli, csodás film"

ízlések és ficamok, ugyebár 😊

Sheltem
"Heath Ledger nem volt rossz színész, de némileg ironikus, hogy pont az utolsó filmjében erõsen felejthetõ az alakítása."

Az utolsó elõttiben viszont olyat alakít, hogy állát szedegette fel a földrõl a fél világ kb.

ha neked összeesküvés, csak mert leírtam a véleményem, akkor grat 😉

ha jól látom, ez még mindig a 'Filmek, amiket most láttunk' topik, és nekem ez volt terítéken tegnap.

😊

Na, most már elég legyen a Parnassus fikázásból, valóban nem Gilliam legjobbja, de még így is magasan átlagon felüli, csodás film.😊 Nem kell persze mindenkinek szeretni, de itt ebbe a topicba mintha összeesküdtek volna az emberek a film ellen. Vagy lehet, hogy nem itt, csak úgy össze-vissza nézegetve a neten láttam sok lehúzó Parnassus kommentet, és most kijött belõlem ez😄

http://videodrome.freeblog.hu/

Köszi a tippet tegnap én is megnéztem.

Kick-Ass
Rég szórakoztam ilyen jól filmen. Amúgy nem szeretem a vigjáték(szerû) filmeket, de ez annyira morbid volt, hogy sokszor felkacagtam. Ráadásul az erõszak és "félrealitás" is nagyon tetszett benne.
Csak azoknak ajánlom akiknek a Kill Bill szerû mûfaj bejön. De azoknak feltétlenül.

9/10

PetruZ
Nem tudom, a filmet még nem láttam, de az olvasott kritikák után az eredeti sztori lehet, hogy jobb lett volna. Abban Robin egy rablóvezér volt, és a nottinghami bíró szemszögébõl lett volna bemutatva a történet. Érdekes lett volna megnézni... de átírták az egészet.