[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #65559 Captain America: the First Avenger / Amerika Kapitány
A másik nagy nyári Marvel film következett nálam a Thor után, bíztam benne hogy hasonló kellemes meglepetés ér.
Képregényfilm ide vagy oda, teljesen más felépítésű, mint a Thor: míg a kalapácsosnál 10 perc után már nagyban megy a zúzás a jégbolygón, itt az első fél órában alig történik valami - sőt külön korban is játszódik a két film. Mindez persze nem von le semmit az értékelésből, csak érdekes volt a kontraszt.
Hugo Weaving végre ismét kapott egy markáns gonosz figurát, de valahogy nem éreztem, hogy a maximumot hozná ki a szerepből. A sztori az elején még tetszett, de ahogy telt-múlt az idő, szépen lassan eltünt a feszültség a filmből, nem éreztem a nagy tétet, hogy itt óriási dolgok forognának kockán. Szerencsére a főszereplő jól játssza a figurát, ő érezhetően odatette magát, úgyhogy ez inkább a forgatókönyv írókon múlott.
A látvány nem rossz, de többször látható a CGI (akár az utcán futkározáskor is), mint a Thor fantasy világában - ez érdekes.
A film jó lett, de nem elég jó - apró kis dolgok hiányoztak a boldogsághoz, amik ezúttal kimaradtak.
10/6