[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prof William #65110 Avatar.
Moziban láttam ég régebben de most a DVD/BR után jön az értékelés.
Tisztességes iparosmunka a film hibátlan látvánnyal, élvezhető jelenetekkel, jó harcokkal és hangulattal. DE semmi több... Egyáltalán nem olyan világmegváltó a CGI-T és a 3D-t átértelmező cucc mint amilyennek éreztetni szeretnék. Az ok bennünk is keresendő... Amikor kijött a Jurassic Park majdnem magunk alá élveztünk hogy mekkora már hogy a CGI dínók valóságosnak néznek ki. Amikor a Toy Story és társai először megjelentek lenyűgözött minket hol tart már a technika. AZ első 3D-filmek idején mindenki tódult hogy átélhesse ezt az élményt. Aztán ez a csodálat lassan devalválódott. Egymást követték a jó rosszabb filmek és ma már nem hüledezünk a csúcsminőségű CGI-n hanem a film részének tekintjük és elvárjuk hogy ilyen legyen. Nem rohanunk megnézni a N+1-ik CGI animációs filmet mert bizony elég sok rossz is kijött már köz. A 3D dömpingre is ez az igaz. Nem akkora nagy plusz (legalábbis szerintem) a 3D hogy ezentúl minden filmet abban akarjak nézni.
Nem a film effektjei jók nem is a 3D mert már mindkettőt láttuk hanem James Cameron. Az pali még mindig tud olyan tűzt vinni a filmekbe amiért végignézi az ember és még emlékszik is rá utána egy kicsit. Nélküle egy CGI orgia lett volna amit aztán másnapra elfelejt mindenki mint pl a Final Fantasy + a többi próbálkozás. DE a film így sem más mint egy az átlagosnál sokkal nagyobb költségvetésű kalandfilm.
Pontozni nem akarom. Nagyon élveztem de semmi több. Nem lettem rajongó ( ahogy látom más se ) semmit sem éreztem olyan szupernek benne mert már megszoktam az ilyen látványt. De jó volt megnézni. 10-15 éve állva ünnepelte volna az egész világ ezt a fimet de ma már csak egy "Aha Következő!" -re futja.