[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Cef #63745 Space Battleship Yamato
Sok helyen láttam már hogy ajánlották, ezért úgy döntöttem megnézem, úgy is kevés manapság a sci-fi.
Az eredeti sorozatot nem ismerem, így adaptációként nem tudtam értékelni, de elolvastam, hogy kb. miről szól. Maga az alapötlet nem rossz, és még a történetet is sikerült nézhetően belesűríteni egy filmbe. Viszont valahogy lapos az egész, nem akart összeállni a film. Volt sok dolog ahol fogtam a fejem. A párbeszédek is furcsák voltak, de lehet, hogy az én feliratom volt rosszul fogalmazva. A színészi játékban pozitívan csalódtam, az ázsiaiak pocsék színészek, de itt korrektül adták elő a szerepüket, még sikerült is 1-2 pillanatot jól elkapniuk. A cgi-t és a díszleteket nagyon eltalálták, bármelyik film megirígyelhetné. Látszik, hogy a BSG-re és az új Star Trek filmre hajaztak, de ez nem baj. A harcok rendben voltak, de valami hiányzott belőlük. Jól voltak kivitelezve, látványra is jók voltak, viszont nem tudtam egyikre sem azt mondani, hogy wow. Ellenben sikerült eltalálniuk az egyensúlyt a harc és a történet között, ráadásul a film is végig pörgős maradt. A zenék és a hangok rendben voltak. Semmi kiemelkedő, de megfelelő aláfestésül szolgáltak a filmhez.
Összességében ez egy jól összerakott B film. Könnyed délutáni szórakozásnak megfelelő. Aki szereti a sci-fiket az feltétlenül nézze meg.
7/10