Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
jaja, posztumusz film? hátnemistudom, igen, eléggé haásvadásznak tûnik..

bár ha ennyi jó színészt megtudtak nyerni..csak jó lesz...
Bandew
Mit foglalkozol a jelenséggel?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

sadvagabond
* ...erõs "halott srácot magasztaljuk" faktora...

sadvagabond
Elõre félek, ez lesz a következõ Istenfilm, minden második komment errõl fog szólni. Nem szeretek olyankor feljönni, amikor Avatar, TDK, vagy hasonló premierek vannak+3 hét.
Ráadásul ez "erõs halottsrácot" magasztaljuk faktora van.
Most a jelenségrõl beszélek, nem a filmrõl. Az még lehet jó.

tigeroo
elsõ blikkre:

úristen miez a katyvasz 😄
BaliBoy
Figyelmeteket erre vessétek. Érdekesnek ígérkezik. Speciel nekem a trailer alapján ez a fantázia világ jobban bejön mint az Avatar féle Pandora. Ez az elõzetes Dali festményeire emlékeztet.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Kisértetjárás Connecticutban

Jó film,de többet vártam.Éjszaka azért párszor beszartam rajta 😄
10/7

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Hipervándor

No comment,hangulatos,jó történetü film,nagyon tetszett
10/8

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Montanosz
Hova lettek Morganék?

Furcsa is lett volna ha elrontják a filmet a nagyszerû színészek ellenére.
Szerencsére nagyon élvezhetõ...
10/7

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

zaki
dettó, én is tegnap láttam, és kb ugyanez a véleményem. 6/10
Avatar 10/10, harmadszorra is qrva nagy élmény volt moziban

ProGabe
Up in the air

egynek elment, tehát jó volt. több aktuális téma is akad benne (az egyértelmûn kívül), de nem értem, ettõl lesz az a tipikus Oscar-film, aminek sokan mondják?! nagyon egyben van a film, ez kétségtelen, de nincs benne semmi extra. olyannyira, hogy még a "sallangmentes" kifejezés sem illik rá

Clooney hozza a szokásos formáját, de már erre is csak azt tudom mondani, hogy "semmi extra"

nuff said, 7 pont

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Angel Heart (1986?)

Na ez kimaradt, pedig voodoo cuccot tényleg nem sûrven látni, de ez eléggé adta. Kár ezért a Mickey gyerekért, hogy olyan sokáig "távol" maradt az ipartól. Igazán nem egy eget rengetõ a film, de ahogy az ékszíjat elkapja az elején az nagyon megy Alan Parker-nek, hidegrázósnak mai fiatalként már nem az, de befosnék egy ilyen csirkés áldozástól, az tuti. Csavaros volt egy picit, úgyhogy 2* nézõs minimum! 10/8 és felcsúszhat még 9-re is!
Montanosz
sõt akik pontozási listát akarnak azok kiszakadnak ebbõl a topikból és másik nemzeti-független filmes topikot hozznak létre)))

Kmarha
na elözõ évben nem jutott idõ a Ponyvaregényre, pedig minden évben megnézem igy tegnap elött potóltam be.

ez nekem marad a 10 blasta akkor is ha már kivülrõl fujom a szövegét

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bandew
Mégis mennyi flame volt belõle.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Dynamic
Kinek fájt már a pontozó lista? Oda volt írva, hogy "ajánljuk", vagyis csak egy javaslat, SEGÍTSÉG volt a pontozáshoz. Innentõl kezdve marhaság az az érv, hogy minek van ott, ha sokan nem aszerint pontoznak.
engem is nagyon idegesítet

Jim Morrison
Már megnézte innen valaki a Halálkeringõt?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Montanosz
pontozási lista nélkül meztelennek érzem magam)))
Az is igaz hogy néha viszont percekig rágodtam a pontozási kényszeresség miatt)))

Panzermeyer
Jaj már ilyen hülyeségen veszekedni... nekem nem volt gondom a pontozólistával, és azt is el tudom fogadni, ha vki nem aszerint pontozott, mert saját izlése van. Vihar a biliben.

mov ah,4ch int 21h end

Engem speciel a "(jippikájé madafaka)" szöveg jobban idegesít, mint a táblázat ottléte vagy hiánya...

Kojiro
Ja hogy ez szinkronos lesz, ó jajj!

Kojiro ergo sum.

Kojiro
örvendek 😊

na várjuk meg, amíg felkel az sg és lepontozzák a pontozást is 😊

megyek Élet értelmét nézni a tevében:

"LÖRNIIIIiiiiIING dö PIIJÁÁNÓÓÓÓÓÓÓÚÚÚÚ?" 😊

Kojiro ergo sum.

Kojiro
ezért kell letisztázni.
a hangulat nálam azt jelenti, amiben egy Forrest Gump, Dark City vagy éppen egy Watchemn 10-es.
nem úgy értem, hogy milyen "jó lesz tõle a hangulatom" 😊

Kojiro ergo sum.

tigeroo
figy, nekem tök8 téleg😊 nekem irományok kellenek 😛! sõt, nem érdekel a pontozás-rendszer vita, kialakítom a saját értékelési rendemet! okés?😛 lehet merítek a tiédbõl is 😄!

#52856: besírtam!! midnen tiszteletem! én egyetemen oktatnám magam! <#idiota>
sadvagabond
A Road-ot hogy értékelném hangulatilag?(most az a legfrissebb élmény, azért jövök mindig vele).
Mert durva hideg, kétségbeesett hangulatú, nyomasztó (2) de épp ettõl nagyon jó(10)... (Én ahogy befejeztem, azonnal elindítottam egy American Dad-et, hogy oldjon kicsit.)

Kojiro
Jó de tényleg csak ötlen szinten írtam ezt, ki lehet dolgozni komolyabban is, hogy mi mit jelent.

Amúgy nekem a tavalyi év filmje így néz ki:

Watchmen

Alakítás: 7
Story: 10
Mondanivaló: 10
Hangulat: 10
Megvalósítás: 10
Szavatosság 10

bizony 10 😊

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Tigeroo

Színészi játék: 9 (elhittük neki)
Történet: 5 (vótmá)
Mondanivaló: 2 (el is felejtettem)
Hangulat: 3 (Tigeroonak rossz hangulata van)
Megvalósítás: 7 (betüméret/sorközök szimpik, de nincs mondat elején nagybötû)
Szavatosság: 1 (leflémelik a kommentet 3 perc alatt a lap aljára)

Bocs ezt nem hagyhattam ki<#vigyor2><#hehe><#worship><#wave>

Kojiro ergo sum.

edios
"Hangulat: 2 Kétszer elaludtam."

Most ez egy kicsit off, és félve merem megemlíteni, de én minden vicc nélkül pont kétszer aludtam el rajta😄

Egyébként ez a 6 kategóriás értékelõ rendszer nem olyan rossz 5let. (bár egy kicsit kötött, én maradok a "gondolatok szabadon szárnyalása" módszernél😊)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

tigeroo
faszom a flémbe.

én szvsz a velõsebb kritikákat szeretem. arról elfelejtkeztek hogy lehet oltári blõdségeket összepontozni, max nem fognak figyelni a tagra. higyjétek el nekem is megvannak már azok a topik látogatok akiknek szavára adok, és akiket ignorálok...(bár alapvetõen mindenki véleményére adok).

aki benyögi a címet meg lök egy számot értékelésnek az jó hogy nem mérvadó nálam...
innentõl kezdve kurvára mindegy hogy piros pontokkal, strigulákkal, vagy +/- anyámkínnya pontrendszerrel kontárkodik pár ember.... ENGEM CSAK AZ A KRITIKA ÉRDEKEL, AMI JÓL MEG VAN KOMPONÁLVA, S SZÖSSZENETKÉNT LE VAN ÍRVA.

ennyi voltam most, uff
sadvagabond
Ilyenek lennének:
"Lesz ez még így se"

Színészi játék: Utálom Javk Nicholsont, szar. Neo alig volt benne.1
Történet: Semmi sci-fi? 2
Mondanivaló: 2 Én egy szót nem értettem, most mi van?
Hangulat: 2 Kétszer elaludtam.
Megvalósítás: 2 Semmi CGI, a párizsi jelenet tök stúdió...
Szavatosság: 1 csajommal 2

Ez persze csak vicc, és az ötletet amúgy jónak tartom, csak lennének ilyen trollok. Ez az SG.

Kojiro

Színészi játék: 8
Történet: 4
Mondanivaló: 8
Hangulat: 10
Megvalósítás: 10
Szavatosság: 7

8/10 nekem

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Tudom, hogy körülményes, de átlátható és meg lehet belõle tudni, milyen a film!

Kojiro ergo sum.

Ezt nevezem XXI. századi moziélménynek.

Kojiro
Sztem egy olyasmi rendszer kellene, mint ami a játékok kritikáinál szokott lenni.

pl.:
"Lesz ez még így se"

Színészi játék: 10
Történet: 7
Mondanivaló: 5
Hangulat: 8
Megvalósítás (egy vígjátéknál természetesen nem a speciális effekteket kell nézni - és fordítva): 9
Szavatosság: 9 (sokszornézõs)

Összességében a film egy 9-es és ez nem a fenti pontok átlaga, hanem ez az a pont, amit a filmre adsz.

Kojiro ergo sum.

sadvagabond
Persze, nem lehet egyértelmûen jó, aláírom.
De egy jobb megfogalmazással(ami nem a lazaságra megy rá)közelebb kerülhetünk egy közös hanghoz. És ki kell kötni, hogy minden a saját mûfajában, az Avatar ne "versenyezzen" a Dan in real life-al.

desigo
Akik kritizálják a listát miért is nem írnak egy jobbat?
Kojiro
Értelek én, de az elõzõ üzim neked ment amúgy.
Ha ennyit írunk egy filmrõl, azért jó tudni, hogy az illetõ most a nagyon tetszett alatt 10/10-et ért-e vagy 7/10-et.

Kojiro ergo sum.

Bandew
Ezt akkor sem lehet szabványosítani!

Pl.: "9 pont: Többszörnézõs überbrutál alapmû"

Most ezt a "szabványt" nem lehet ráhúzni egy 10-es filmre? Nem mellesleg van többszörnézõs film, ami nem überbrutál és nem is alapmû, no és persze fordítva!

Most tényleg, nincs bajom nekem ezzel, én is eszerint pontozok, de ez is ki tud siklani pár embernél, ráadásul még durvábban, hisz már "le van írva". Amikor meg jön a flame, nem érzem, hogy megérné, vagy hogy lenne különösebb értelme.

sadvagabond
Meg ha valaki komolyabban belemegy, hoz sok pro- és kontra érvet a filmmel kapcsolatban, akkor jó, ha van egy summa a végén, hogy azért mindennek ellenére 7/10.

Más:super subtitles-zel mi van?

Kojiro
Megnéztem a Shelock Holmes-t nagyon tetszett 😊

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Vágom én mit mondasz, de én se úgy értettem, hogy véleményt már ne is írjunk. Jó ha van mellette pont. Viszont azért is jó a pont, mert van hogy az embernek nincs ideje/kedve irogatni, de az élményt attól még megosztja, ha beírja, hogy pl. Krosszmotoros zombik 3: 2/10 😞

Kojiro ergo sum.

sadvagabond
Pont emiatt kell egy egységes rendszer, ami nekem 5 pontnyi élmény, az lehet, másnak 7. Tehát ugyan azt éreztük, csak máshol helyeztük el. De ha le van írva, hogy a 7 pont az "ilyen és ilyen" kaliber, akkor mindjárt tisztább a kép.
A táblázat egy közös nyelv.

Bandew
De épp ezt mondom! Hogy te a VÉLEMÉNYRE vagy kíváncsi, nem a "pont"ra.
Ha azt látom, hogy Józsi 10-bõl 10-et adott az Indy 4-re, még nem fogom megnézni, de ha leírja, hogy mekkora állat volt, meghogy mi volt benne az állat, akkor már inkább rá tud venni, mintha csak azt a 10-est látnám.
Nem azt mondom, pontozgasson mindenki! De hogy mekkora feneket kerítenek itt egyesek a számoknak, az már nevetséges!

Kojiro
lemaradt egy "és"

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Ha jól meg van írva, van értelme, hidd el. Én nagyon sokszor azért néztem meg egy filmet, mert tudom, hogy kinek a véleményére adhatok, és legtöbbször be is jött.
Azért, mert vannak akik jól használják a pontokat, vannak akik meg kijönnek a moziból és a filmben szereplõ két óriási csöcs lebeg a lelki szemeik elõtt és leülnek az SG "elé" és adnak egy Q-kategóriára 9 pontot OMG 😊

Kojiro ergo sum.

Kojiro
Sztem is jó ha van viszonyítási alap, csak legyen rendesen megfogalmazva.
Legyen megkülönböztetve az is, ha egy filmet a kategóriáján belül pontozunk, mert mindig ezen megy a vita... Vagyis azon, hogy az embereknek nem esik le, hogy ki milyen szemszögbõl nézi a ponttáblát.
Pl. tipikus, hogy valaki egy Idétlen idõkiget vígjátékként 8-ra pontoz, mert nem röhögött sírva rajta, holott a film filmként is 10-es (ötlet, színészek, kivitelezés, akárhányszor ujranézhetõ).
Ellenpélda, mikor valaki a látvány miatt felpontoz egy filmet 10-re, holott 15 évvel ezelõtt ugyanezt a storyt láthattuk szóról szóra.

Szerintem ezeken a dolgokon kéne finomítani.

Kojiro ergo sum.

Bandew
Az a röhej, hogy ha maga a pontozás egy szubjektív dolog, akkor mi a fenének szabványosítani a pontozási rendszert?
Itt a számok hatalma téveszti meg az embereket!
Egyes Csávó leírja a véleményét egy filmrõl (tehát leírja!), ad rá egy 7-est, majd jön a Kettes Csávó, hogy "Mi a fenének adtál rá 7-est, amikor épp lehúztad?". És a Kettes Csávó csak ezzel a rohadt 7-es számmal törõdik, mert szúrja a szemét, mert ez a szám neki nem tetszik a leírás mellé, de a leírást leszarja.
De komolyan, ki törõdik a számokkal, ha ott egy vélemény mellette??? Abból nem jön le, ki mit gondol a filmrõl? Kell oda, egy "szabvány-pontrendszerbeli matematikai érték" is, mert az húdefontos?
Most ez a pontozás dolog voltaképp miért is probléma???

Na nehogy bejöjjön nekem ide "pár hülyegyerek" aki jól szétpontozza nekem a topikot, na azt már nem!

Röhejes!

Bulykin
oh<#miaz>
#52833 ok

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

ForzaInter
Sztem ez a pontlista nagyon jó, én eszerint pontoztam.

Yo, Bitch!