[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #62512 Harry Potter és a Halál Ereklyéi 1. rész
Nem vagyok Potter rajongó, nem olvastam egy könyvet sem, a filmeknek pedig a felét láttam kb. Ennek ellenére kíváncsi voltam a befejezésre, és mivel mindenki dicsérte a filmet, megnéztem. Vagy azért mert kissé érdektelen számomra a sztori, vagy mert elfogult a nézők többsége, és túlértékelik a filmet, pártatlanul szemlélve ez a rész sem több egy középgyenge fantasy-nél.
A történet nyilván vmennyire követi a könyvet, de a lendületes kezdés után hamar megtörik, és a film második fele unalmas road-movie, céltalanul lődörgőnek tünő varázslótanoncokkal. Néhol mintha erőre kapna, de aztán ismét visszahullik a lassú folyású, mélabús gondolatokba.
Abban az egyben azért igaza volt a kissé elfogult kritikát íróknak, hogy ez már nem gyerekmese: helyenként kifejezetten durva jelenetek is szerepet kaptak, azaz kisebb gyerkőccel nem ajánlott megnézetni.
10/4