Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mondjuk a Mátrix elsõ része, az már egy olyan "deep" mondanivalóval rendelkezõ mûvészfilm, amiben van nemis kevés látványelem, ki-ki döntse el hogy mi az elsõdleges elem számára a filmben...
míg a 300ban az a pár üresjárat csak arra szolgál hogy felkonferálja a kõkemény akciót...
Okosan és értelmesen próbálj beszélgetni, ne pedig személyeskedve te fasz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Másrészt attól, hogy valami képregényadaptáció, meg törénelmi alapokon nyugszik, még nem lesz szipiszupi képernyõreszegzõs sztori. Ismétlem: a 300 egy látványfilm. Úgy általában azon esik az áll, hogy mennyire faszán néz ki, mennyire penge a beállítás meg színek, ill. hogy milyen kecikemény a koreográfia.
És mégegyszer megjegyzem ez KÉPREGÉNY ADAPTÁCIÓ!!!
de elöbb ajánlom h lapozd fel az 5-6.-as törit és olvasd el mi is történt abban a bizonyos szorosban, hátha akk felfedezed a film alapját.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Én pl imádom. Bár elég igénytelen ^^
ezzel indítottam, h ne keverjük a kettõt. a 300 egy olyan film, aminek valós történelmi alapja van és mellesleg képregény adaptáció. tehát a történetével adja el magát a film, nem csak a látványával.
van különbség látványos és látványfilm között, még pedig h az elõbbinek van értelme, története, szerkezetes felépítése, míg az utóbbi értelmetlen, vmi roppant sok eszû rendezõ dísztánca h "én is tudok ilyet". A másik h természetfilm és videójáték abszolút nincs párhuzamban a mostani témával...
És igen vérlázító módon lenézem azokat, akik a moziban nyálcsorgatva, hangosan élvezkednek h "huuu bázze azta de geci jól megcsinálták" és hasonló...
És a hangsúly pont a jó és rossz filmeken volt ha figyelmes lettél volna. Ugyanis egy ilyen zöld vásznos szar gyakran megy rá a minõségre, és teszi élvezhetetlenné a filmet pl. jelen esetben a 2012.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Random látványszar.
(Mondjuk katasztrófafilmtõl nem tudom, h el lehet-e várni többet, mint látványos pusztítás és uazok a morális kérdések.)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
egy bankrablás után évekre elrejtik a szajrét egy régi iskola táblája mögé. évekkel késõbb a három rablóból egy meghal, egy meg üdözi a harmadikat, mert úgy hiszi õ nyúlta le a zsét..csakhogy a harmadik is meglepõdik, mikor azt tapasztalja, hogy az iskolát már lebontották..
nincs mit tenni: újra ki kell rabolni a bankot..<#nyes>#nyes> harmadik rablónkhoz, villámhoz csatlakozik egy új arc: fürgeláb. õ javasolja az újra rablást, miután a kettes rabló is rájön: valóban ezt kell tenni.
igazi klasszikus clint eastwood stílusában és alakításával. 10 pont<#eljen>#eljen>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
viszont mikor szoknak már le az amcsi filmkészítõk a következõkrõl:
- gyönyörû autó,de épp akkor nem indul mikor kellene
- kiesik a kulcs a kézbõl az uccsó pillanatban
- világvége van,de ovodás módjára röhögés/idétlenkedés megy ezerrel...
és még sorolhatnám az unalmas és szánalmas kliséket...pfff
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
Az meg, hogy mi a jó film és mi nem az, ne keverjük ide, mert abszolút nem ezen volt a hangsúly.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
egyébként lehet látványos egy film, amíg zöld vászon nélkül is látványos pl. TDK. Ennek a filmnek minden jelenete sugározta a monumentalitást, és a látványt, mégha nem is történt semmi a jelenetben.
Igaz mit érne az egész jó történet nélkül? Semmit. Ezért nem lett egy sima popcorn film, és ezért lett az utóbbi évek legnagyobb sikere.
És a látványt pedig a kamera vitte el, nem pár idétlen trükk.
Sztem az ember akkor menjen moziba ha jó filmet akar látni, és ne ha pár jó trükköt, arra ott vannak a bûvészek. Persze kell néha egy jó franchise nem mondom, de akik arra vadásznak h mikor lesz a legközelebbi millió dolláros zöld vásznas film, azokat inkább leütném.
Másrészt meg tény, hogy mára a számítástechnika olyan szintre jutott, hogy "játszva" készítenek látványelemektõl feszülõ filmeket, de ettõl függetlenül továbbra is jut minden hétre egy olyan dráma, thriller vagy vígjáték, ami vizuális effektektõl mentes, szóval nem igazán kéne a dolgot túldramatizálni.
Egyébként (nagy vonalakban) tudom, hogy mirõl fog szólni a film, és szerintem ûberbrutál lesz 😄
Totál kiszámítható kliséhalmaz.Rosszfiúból hõs szerelmessé váló Matthew McConaughey.Egyedül Michael Douglas volt jó benne kár,hogy keveset szerepelt.
3/10
Bár Cameron nem az az ember aki ész nélkül csinál filmet. Úgyhogy megelõlegezem a bizalmat neki 😊
Jogos.<#eljen>#eljen>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Mivel az Idõbûnök (10/8) az év egyik legjobb sci-fije volt, várható volt hogy az amcsik is lecsapnak a sztorira és valami hasonlóval elõrukkolnak.
Nem lett olyan jó mint a spanyol film - csavar-csavar hátán -, de izgi...
10/6
Bár tény hogy egyetlen eredeti perce sincs, és jobbára innen-onnan összelopkodott alkotás, de mégis egészen élvezhetõ ez a sci-fi horror. Aki szintén nem veti meg 'az ûrben csak magadra számíthatsz' stílusú, nyomasztó, hentelõs sci-fiket, annak jó idõtöltés lehet.
10/7
mivel már van R5 verzió én is meglestem.
hát a szinkron szokás szerint rosz, a látvány amikor kell lenyûgözõ.
amúgy a többiekkel értek egyet.
Mégpedig ahogy a kisfiú meglesi amikor öltözik...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Mindenesetre kíváncsi leszek rá, mert január 7-11-ig Londonban leszek, és az ottani IMAX-ben nézem meg, a maga csekély 30 méteres vászonján.
What about the forests?
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.
Ha tudtam volna, hogy utána kell olvasnom , hogy megértsem a történetet , akkor megteszem , és nem halok meg hülyén . De akkor viszont mért filmesítenek meg valamit amit nem tudnak teljes valójában megmutatni , illetve mért kell nekem mögöttes tartalom után keresgélni másodlagos forrásokból ?
Gondoltam ez egy kerek film amit ha megnéz az ember akkor akkor tisztában lesz azzal , hogy mit is akartak nekem mutatni .
Egyébként ízlések és pofonok kinek mi teszik , de ezt nem fogom ajánlani senkinek .
Ja : díj esõ .... Hát mióta Oszkárt nyert két meleg cowboy története azóta nem igazán tudom értékelni mások véleményét . (tudom , hogy "csak " BAFTA és GOLDEN-GLOBE -t kapott mint legjobb film )
Ale Alonso! poppe fan club™
Szeretném a segítségetek kérni. Körülbelül hat éves koromban láttam egy filmet, amitõl akkoriban nagyon be voltam tojva és most gondoltam rákeresek. Igen ám, de nem tudom a címét. Szóval a segítségetek szeretném kérni, aki tudja mirõl beszélek az kap tõlem egy virtuális sört. Azért ide rakom fel a kérdésemet mert úgy gondolom sok "filmõrült" van itt. Természetesen imdb kulcsszó kereséssel próbálkoztam, kevés sikerrel.
No tehát annyira emlékszem, hogy nagyon sötét atmoszférájú volt, egy sötét erdõben játszódott az egész (?). Volt benne egy csomó különleges lény, egyszarvútól kezdve a boszorkányon át a törpékig minden. Eléggé félelmetes volt. Ennyi infót tudtam adni, remélem tudtok segíteni! Elõre is köszönöm és...
Sorry az offért!
Ma készülök megnézni.<#wilting>#wilting>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Ekkora egy eseménytelen fost... Történet abszolút faszság volt. akció szinte semmi.
3/10
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Vááááá! Mekkora kész filmXD Szakadtam a röhögéstõl... amikor már próbálna ijeszteni vagy komolykodni akkor jön egy iszonyat idétlen és poén jelenet, figyelmeztetve, hogy ne felejtsem el, hogy ki is a rendezõ😄
Evil Dead 4nek is elmehetne lazán😄
7/10
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Hát huuu...több dolog jutott eszembe a film közben, az elsõk között az volt h vmi vígjátékot nézek, vagy inkább ilyen katasztrófafilm paródiát, aztán meg h egy jól megcsinált Aslyum produkciót. Mert ekkora baromságot az ember ritkán lát. Ennyi filmes kliusét még nem is láttam egy filmben, már röhögtem kínomban, h ezek tényleg nem viccnek szánták. Maga a történet is nevetséges, kb. 100000 teória van egy eljövendõ világvégével kapcsolatban, aminek 10% talán még hihetõ is, erre a legszarabb, leghihetetlenebb dolgot rakják bele. És persze éltek a bõség zavarával, és a hülyeség hegyeket egymásra halmozták. Megkell említeni h a fõszereplõ és kedves családja h menekült meg, mert talán nem is meglepõ egy ilyen filmben, de azért az ember várt volna némi realitást a dologban, ahogy pár rendezõ meg is próbált erre törekedni az elmúlt évek katasztrófa filmjeiben. De neeem. Itt nem ez a helyzet, mert itt egy Scooby Doo-s menekülést meghazudtoló módon jutnak el a fõhõseink a megadott helyszínekre. És ha még nem fogná az ember a fejét, akk a végén, abszolút mértékben megteheti. Szóval gratulálok, nem egy sima filmet állítottak össze, hanem a világ legszarabb, legértelmetlenebb, full of Cliché katasztrófafilmjét, némi látvánnyal. Ja a látvány kimaradt, nos sokan mondták h a látvány fantasztikus, sztem SZAR!!!! sikerült null fizika nélkül olyan dolgokat ábrázolni, amit mesékbe látni kb. Úgyhogy köszönöm a remek estét legközelebb ezt a filmet 3122-ben fogom megnézni.
Persze a látványbuziknak, akik a HD-re verik és tökéletesen érdektelen számukra egy történet, vagy mondanivaló egy filmnek, biztos tetszeni fog 😊
2-3 között valahol/10
Dél-koreai dráma, pici szürrealizmussal, kis humorral, nem szájbarágós képi allegóriákkal elsõsorban a reményrõl, de mégis kellemes végignézni. Csak a stílus kedvelõinek! 7/10