Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
felesleges dobálózni a szavakkal, a 300nak annyi köze van a valósághoz mint a Piff és Herkules rajzfilmnek

mondjuk a Mátrix elsõ része, az már egy olyan "deep" mondanivalóval rendelkezõ mûvészfilm, amiben van nemis kevés látványelem, ki-ki döntse el hogy mi az elsõdleges elem számára a filmben...

míg a 300ban az a pár üresjárat csak arra szolgál hogy felkonferálja a kõkemény akciót...
SötétBarom
"de elöbb ajánlom h lapozd fel az 5-6.-as törit és olvasd el mi is történt abban a bizonyos szorosban, hátha akk felfedezed a film alapját."

Okosan és értelmesen próbálj beszélgetni, ne pedig személyeskedve te fasz.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom
Története meg szerkezeti alapja van a 2012nek is, csak egy kád fosba belehányt tökfõzelék.

Másrészt attól, hogy valami képregényadaptáció, meg törénelmi alapokon nyugszik, még nem lesz szipiszupi képernyõreszegzõs sztori. Ismétlem: a 300 egy látványfilm. Úgy általában azon esik az áll, hogy mennyire faszán néz ki, mennyire penge a beállítás meg színek, ill. hogy milyen kecikemény a koreográfia.

Tyler1
az h hiányoztál a suliból mikor a thermopülai csatát tanították volna az oké, az hogy ebbõl csináltak képregényt az oké, és ebbõl a képregénybõl filmet az is pipa, tehát lehet h nem pont úgy van ábrázolva mint ahogy megtörtént, és lehet kicsit groteszk a film, de ettõl még van története, szerkezeti alapjai, stb...
És mégegyszer megjegyzem ez KÉPREGÉNY ADAPTÁCIÓ!!!

de elöbb ajánlom h lapozd fel az 5-6.-as törit és olvasd el mi is történt abban a bizonyos szorosban, hátha akk felfedezed a film alapját.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

SötétBarom
A 300-at bõ 5 mondatban össze tudom foglani úgy, hogy nem hagyom ki a részleteket. Ha beszarsz/behugyozol is, annak a filmnek szinte 0 a története. Ráadásul a netto játékidõ lehet, hogy nincs is 1 óra, annyi lassítás van benne. Az egy látványfilm.

Én pl imádom. Bár elég igénytelen ^^

Tyler1
"van különbség látványos és látványfilm között..."

ezzel indítottam, h ne keverjük a kettõt. a 300 egy olyan film, aminek valós történelmi alapja van és mellesleg képregény adaptáció. tehát a történetével adja el magát a film, nem csak a látványával.

SötétBarom
300 tetszett?

Tyler1
ez hülyeség h vászonra termett film! ilyen nincs!
van különbség látványos és látványfilm között, még pedig h az elõbbinek van értelme, története, szerkezetes felépítése, míg az utóbbi értelmetlen, vmi roppant sok eszû rendezõ dísztánca h "én is tudok ilyet". A másik h természetfilm és videójáték abszolút nincs párhuzamban a mostani témával...

És igen vérlázító módon lenézem azokat, akik a moziban nyálcsorgatva, hangosan élvezkednek h "huuu bázze azta de geci jól megcsinálták" és hasonló...

És a hangsúly pont a jó és rossz filmeken volt ha figyelmes lettél volna. Ugyanis egy ilyen zöld vásznos szar gyakran megy rá a minõségre, és teszi élvezhetetlenné a filmet pl. jelen esetben a 2012.

Kandurex
aha 😊 én viszont szubjektív nyelvújítást érzékelek a dologban <#ravasz1>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

edios
Nálam ebben a kontextusban a "tucat" szinonímája😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Kandurex
..de mér' random? 😄

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

edios
2012

Random látványszar.
(Mondjuk katasztrófafilmtõl nem tudom, h el lehet-e várni többet, mint látványos pusztítás és uazok a morális kérdések.)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Zephyr Retiring
villám és fürgeláb. az egyik kedvenc mûfajom az akcióvígjáték..mint ahogy naon sok nagy színész is vállalt már szerepet ilyen jellegû filmekben, így gondolom nekik is az..<#whatever>
egy bankrablás után évekre elrejtik a szajrét egy régi iskola táblája mögé. évekkel késõbb a három rablóból egy meghal, egy meg üdözi a harmadikat, mert úgy hiszi õ nyúlta le a zsét..csakhogy a harmadik is meglepõdik, mikor azt tapasztalja, hogy az iskolát már lebontották..
nincs mit tenni: újra ki kell rabolni a bankot..<#nyes> harmadik rablónkhoz, villámhoz csatlakozik egy új arc: fürgeláb. õ javasolja az újra rablást, miután a kettes rabló is rájön: valóban ezt kell tenni.
igazi klasszikus clint eastwood stílusában és alakításával. 10 pont<#eljen>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

[HUN]Crassus
Carriers! megint egy emberiséget elpusztító gyilkos kór igaz most zombik nélkül,de nem volt annyira rossz...5/10

viszont mikor szoknak már le az amcsi filmkészítõk a következõkrõl:
- gyönyörû autó,de épp akkor nem indul mikor kellene
- kiesik a kulcs a kézbõl az uccsó pillanatban
- világvége van,de ovodás módjára röhögés/idétlenkedés megy ezerrel...
és még sorolhatnám az unalmas és szánalmas kliséket...pfff

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Dynamic
Azt mondod nem értem meg, holott te kérdezel vissza és pont, hogy te nem érted mit magyarázok, pedig még csak nem is beszélek rébuszokban. Segítek. Elõször is próbáld meg felfedezni az összefüggést a vászon és látvány szavak között: az általad megvetett filmek vászonra termettek, mert látványosak. Vagyis ezeknek a filmeknek az a lényege, hogy beülsz egy moziba, kikapcsolod az agyad, élvezed látványt és a hangokat. Ennyi, nem több. Na már most te elég vérlázító módon, lenézed azokat, akik ezeket élvezik (pedig semmivel nem alávalóbb, mint teszem azt, videó játékkal játszani, vagy egy természetfilmet nézni a szépsége miatt).
Az meg, hogy mi a jó film és mi nem az, ne keverjük ide, mert abszolút nem ezen volt a hangsúly.
Montanosz
a játékoknál is a játékélmény a fontos, én még mindig elõveszem a civ elsõ részét)))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Tyler1
na ez az amit te soha nem fogsz megérteni! és mi ez a hülyeség h vászonra termett??? a jó film az jó film marad a tv-ben is, nincs ilyen hülyeség h vászonra termett-.-

Dynamic
Nevetséges. Az utolsó mondattal csak magadat minõsíted. Egyszerûen nem értem, miért fáj neked, ha valaki olyan filmet akar nézni, ami nyilvánvalóan vászonra termett.
Tyler1
akk az is igénytelen aki dvd-t veszi meg és otthon nézi meg a filmet?? 😊

egyébként lehet látványos egy film, amíg zöld vászon nélkül is látványos pl. TDK. Ennek a filmnek minden jelenete sugározta a monumentalitást, és a látványt, mégha nem is történt semmi a jelenetben.
Igaz mit érne az egész jó történet nélkül? Semmit. Ezért nem lett egy sima popcorn film, és ezért lett az utóbbi évek legnagyobb sikere.
És a látványt pedig a kamera vitte el, nem pár idétlen trükk.

Sztem az ember akkor menjen moziba ha jó filmet akar látni, és ne ha pár jó trükköt, arra ott vannak a bûvészek. Persze kell néha egy jó franchise nem mondom, de akik arra vadásznak h mikor lesz a legközelebbi millió dolláros zöld vásznas film, azokat inkább leütném.

Dynamic
Én sem érzem magam gyökérnek, mert szeretem a látványfilmeket is. Egy természetfilmet is ugyanúgy megnézek a látvány miatt még ha nem is értem mit mond a narrátor, vagy egy festményt, anélkül, hogy értelmezni kezdeném a képet. Ez teljesen természetes dolog, nem kellene lenézni a többi embert.
Másrészt meg tény, hogy mára a számítástechnika olyan szintre jutott, hogy "játszva" készítenek látványelemektõl feszülõ filmeket, de ettõl függetlenül továbbra is jut minden hétre egy olyan dráma, thriller vagy vígjáték, ami vizuális effektektõl mentes, szóval nem igazán kéne a dolgot túldramatizálni.
Én is a látvány miatt megyek az IMAXbe, mert ha annyira igénytelen lennék, akkor leszedném torrentrõl, de az vétség lenne ezzel a filmmel szemben.

Egyébként (nagy vonalakban) tudom, hogy mirõl fog szólni a film, és szerintem ûberbrutál lesz 😄
desigo
Excsajok szelleme

Totál kiszámítható kliséhalmaz.Rosszfiúból hõs szerelmessé váló Matthew McConaughey.Egyedül Michael Douglas volt jó benne kár,hogy keveset szerepelt.

3/10
Doddy a düdő
akkor én is gyökér vagyok, mert moziba tényleg azért megyek, hogy nagy vásznon nézzem a fúú de jó effekteket 😞

Tyler1
az Avatar meg csak a látvánnyal adja/adta el magát, hiába lesz jó vagy rossz a története. 10-bõl 9 ember(aki nyalókázva várja a filmet) azt sem tudja mirõl szól. Sajnos ez a filmes trend mostanában, a sok gyökérnek nem kell más mint h hd-ben nézze a fúú de jó effekteket, eközben a valóban jó filmek háttérbe szorulnak.
Bár Cameron nem az az ember aki ész nélkül csinál filmet. Úgyhogy megelõlegezem a bizalmat neki 😊

kaposi1
Én kérek elnézést!<#worship>
Jogos.<#eljen>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Montanosz
Triangle
Mivel az Idõbûnök (10/8) az év egyik legjobb sci-fije volt, várható volt hogy az amcsik is lecsapnak a sztorira és valami hasonlóval elõrukkolnak.
Nem lett olyan jó mint a spanyol film - csavar-csavar hátán -, de izgi...
10/6

báttyó02
:A_SDAS

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

Pandorum

Bár tény hogy egyetlen eredeti perce sincs, és jobbára innen-onnan összelopkodott alkotás, de mégis egészen élvezhetõ ez a sci-fi horror. Aki szintén nem veti meg 'az ûrben csak magadra számíthatsz' stílusú, nyomasztó, hentelõs sci-fiket, annak jó idõtöltés lehet.

10/7
zaki
az BLURAY
a blueray meg ez->

Montanosz
2012
mivel már van R5 verzió én is meglestem.
hát a szinkron szokás szerint rosz, a látvány amikor kell lenyûgözõ.
amúgy a többiekkel értek egyet.

fifi
maga a vámpírrá válás okaként valóban nem, de hogy Eli/as/ kasztrált, az igen...
Mégpedig ahogy a kisfiú meglesi amikor öltözik...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

mflex
Ez a film valamennyire csak a látvánnyal adja el magát, a történet fos kategória, nagyon remélem, hogy Cameron Avatar-ja nem ilyen lesz, bár én még az "öregtõl" nem láttam szar filmet, igaz, hogy kb 10 évente kell neki felkelni jobb lábbal, hogy neki álljon egy új projektnek, de akkor általában megmutatja, hogy jelenleg mi az aktuális mérce. 😄D

Mindenesetre kíváncsi leszek rá, mert január 7-11-ig Londonban leszek, és az ottani IMAX-ben nézem meg, a maga csekély 30 méteres vászonján.

What about the forests?

Pipör
<#eljen>

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

Tyler1
hát mindenkinek máshogy jön át, én szeretem a katasztrófa filmeket, de ez számomra az év átverése volt.

Egyet értek az elõttem szólókkal , ha valamit nem mutatnak be egy filmben az szerintem nem a nézõ hibája .

Ha tudtam volna, hogy utána kell olvasnom , hogy megértsem a történetet , akkor megteszem , és nem halok meg hülyén . De akkor viszont mért filmesítenek meg valamit amit nem tudnak teljes valójában megmutatni , illetve mért kell nekem mögöttes tartalom után keresgélni másodlagos forrásokból ?

Gondoltam ez egy kerek film amit ha megnéz az ember akkor akkor tisztában lesz azzal , hogy mit is akartak nekem mutatni .

Egyébként ízlések és pofonok kinek mi teszik , de ezt nem fogom ajánlani senkinek .

Ja : díj esõ .... Hát mióta Oszkárt nyert két meleg cowboy története azóta nem igazán tudom értékelni mások véleményét . (tudom , hogy "csak " BAFTA és GOLDEN-GLOBE -t kapott mint legjobb film )

Pont ezt akartam mondani, hogy háttér információ nélkül ez az egész nem jön le a filmbõl, és a lány csak azért nem lány mert vámpír.
zsutyesz
lehet, h lemaradtam vmirõl, de ez a kasztrálós dolog nem derült ki a filmbõl...

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

Darkerboy
Ohh köszönöm, azt hiszem ez volt. Örök hála! Nagy örömet szereztél most... 😊

Mr Csé
Legend a cime

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Mr Csé
tom kruzos film

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Darkerboy
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni. Körülbelül hat éves koromban láttam egy filmet, amitõl akkoriban nagyon be voltam tojva és most gondoltam rákeresek. Igen ám, de nem tudom a címét. Szóval a segítségetek szeretném kérni, aki tudja mirõl beszélek az kap tõlem egy virtuális sört. Azért ide rakom fel a kérdésemet mert úgy gondolom sok "filmõrült" van itt. Természetesen imdb kulcsszó kereséssel próbálkoztam, kevés sikerrel.
No tehát annyira emlékszem, hogy nagyon sötét atmoszférájú volt, egy sötét erdõben játszódott az egész (?). Volt benne egy csomó különleges lény, egyszarvútól kezdve a boszorkányon át a törpékig minden. Eléggé félelmetes volt. Ennyi infót tudtam adni, remélem tudtok segíteni! Elõre is köszönöm és...
Sorry az offért!

SötétBarom
:○

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

kaposi1
Nem túl jó elõjelek.
Ma készülök megnézni.<#wilting>

kaposi1
BlueRay volt, még is töröltem.

I.C.ram
Hajsza a föld alatt:

Ekkora egy eseménytelen fost... Történet abszolút faszság volt. akció szinte semmi.

3/10
Zephyr Retiring

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Pokolba Taszítva

Vááááá! Mekkora kész filmXD Szakadtam a röhögéstõl... amikor már próbálna ijeszteni vagy komolykodni akkor jön egy iszonyat idétlen és poén jelenet, figyelmeztetve, hogy ne felejtsem el, hogy ki is a rendezõ😄
Evil Dead 4nek is elmehetne lazán😄
7/10

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Tyler1
2012(a mozis franchise)
Hát huuu...több dolog jutott eszembe a film közben, az elsõk között az volt h vmi vígjátékot nézek, vagy inkább ilyen katasztrófafilm paródiát, aztán meg h egy jól megcsinált Aslyum produkciót. Mert ekkora baromságot az ember ritkán lát. Ennyi filmes kliusét még nem is láttam egy filmben, már röhögtem kínomban, h ezek tényleg nem viccnek szánták. Maga a történet is nevetséges, kb. 100000 teória van egy eljövendõ világvégével kapcsolatban, aminek 10% talán még hihetõ is, erre a legszarabb, leghihetetlenebb dolgot rakják bele. És persze éltek a bõség zavarával, és a hülyeség hegyeket egymásra halmozták. Megkell említeni h a fõszereplõ és kedves családja h menekült meg, mert talán nem is meglepõ egy ilyen filmben, de azért az ember várt volna némi realitást a dologban, ahogy pár rendezõ meg is próbált erre törekedni az elmúlt évek katasztrófa filmjeiben. De neeem. Itt nem ez a helyzet, mert itt egy Scooby Doo-s menekülést meghazudtoló módon jutnak el a fõhõseink a megadott helyszínekre. És ha még nem fogná az ember a fejét, akk a végén, abszolút mértékben megteheti. Szóval gratulálok, nem egy sima filmet állítottak össze, hanem a világ legszarabb, legértelmetlenebb, full of Cliché katasztrófafilmjét, némi látvánnyal. Ja a látvány kimaradt, nos sokan mondták h a látvány fantasztikus, sztem SZAR!!!! sikerült null fizika nélkül olyan dolgokat ábrázolni, amit mesékbe látni kb. Úgyhogy köszönöm a remek estét legközelebb ezt a filmet 3122-ben fogom megnézni.
Persze a látványbuziknak, akik a HD-re verik és tökéletesen érdektelen számukra egy történet, vagy mondanivaló egy filmnek, biztos tetszeni fog 😊
2-3 között valahol/10

Willenbrock
Az érzelgõsséggel kapcsolatban az jut megintcsak eszembe hogy tulajdonképpen a vámpírcsaj fõhõs tul.képpen egy negatív hõs kellene hogy legyen mert élete során több 10 ezer embert fogyaszt el,és nem mindre igaz hogy megérdemelték.A vámpír öregasszony lett hõs mert inkább lett öngyilkos minthogy kivégezzen ennyi embert.

PetruZ
Castaway On The Moon (a.k.a. Kim's Island; http://www.imdb.com/title/tt1499666/): Egy férfi áll egy forgalmas hídon, telefonján még nyugtázza az óriási hiteladósságáról szóló figyelmeztetést, aztán a vízbe veti magát. Mikor magához tér, egy szigeten találja magát, szemközt a távolban nyüzsgõ nagyvárossal. Mivel úszni nem tud és más szabadulási kísérletei is csõdöt mondanak, a szigeten ragad, és rá kell jönnie, mindenért meg kell küzdenie, hogy életben maradjon. Nem is sejti, hogy még egy nála is különösebb lény figyeli minden mozdulatát a távolból...
Dél-koreai dráma, pici szürrealizmussal, kis humorral, nem szájbarágós képi allegóriákkal elsõsorban a reményrõl, de mégis kellemes végignézni. Csak a stílus kedvelõinek! 7/10