[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A héten csak 2 filmet láttam : egy magyart meg egy amerikait.
Nemfogjátok elhinni, de a magyar ütötte a HollyWood-it.
The Town - Tolvajok városa
Tulajdonképen 4 felvonásban néztem végig( mivel 3 szor bealudtam , ez nem feltétlenül azért volt mert a film unalmas lenne, inkább mert fáradt voltam ), de végülis nemadtam fel , volt azért valami borus hangulata ami megragadott és rávett hogy negyedszerre is neki üljek.
Nem tartom túl kiemelkedő alkotásnak ,de ahoz képest hogy egy színész rendezte nem is volt olyan rossz.
Az akció jelenetek nagyon reálisnak hatottak , addig lövöldöztek hogy a végén csak eltaláltak egy párat a "hűseink" közül is.
Nemvolt ez olyan rossz csak seki se úgy üljön neki hogy most egy Rambó féle tesztoszteronbombára ül be.
Értékelés: 10/6
------------------------------------------------------
Halálkeringő
Előjáróban annyit : Én nem tudom láttam-e valaha ilyen profi és ennyire minőségi magyar filmet.
Az elelyén egy kissé nehezen vettem fel a film ritmusát , talán az a zsigeri előítélet miatt ami az elmúlt években produkált magyar alkotások miatt alakult ki bennem : No nézzük de úgysem lesz jó, megint egy úlyabb szánalmas próbálkozás az élvezhető filmélmény megteremtésére.
Úgy a 20. perc körül tűnt el az ellenálás, és olyan szinten belemerültem a történetbe hogy egy pillanatig sem tudtam unatkozni , vagy a hibákat kutatni.
Ugyanez volt a helyzet a szereplőkkel kapcsolatban is, Katától nemvártam semmit hisz eddigi alakításai telyesen értékelhetetlenek voltak, Kernről pedig aszt gondoltam hogy egy unalmas ,kiégett színész , aki nemtud már semmit sem olyan igazi átéléssel előadni.
Szintén a 20. perc körül felejtettem el a színészekkel kapcsolatos előítéleteimet , mivel mindketten bebizonyították jóval több van bennük mint gondolnánk.
A díszlet is nagyon rendben volt , nemlehet rá egy rossz szavunk sem , ahogy a filmezésre sem (itt azért megjegyzem hogy volt egy pár idegesítő kamera mozgás, de ez minimális hiba százalék).
Nekem a törénetvezetés is tetszett , volt egy csomó váratlan fordulat amire nem számítottam.Persze sokak szerint már az elelyén rálehet jönni a "poénra" , de csak az alap tényre, miszerint valaki meghalt( hisz tele van a lakás vérrel), de az hogy valyon mi történt és hogyan egészen az utolsó jelenetekig rejtve marad.
HollyWood-i látványvilág , egyedi és zord hangulatú kelet-európai történettel.
Le a kalappal , csak így tovább, ez a járható út nem az Üvegtigris 125
Értékelés: 10/8
Még a poszter is eszméletlen jól sikerült.