1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • bexinho
    Ahogy Gurren és Dean Winchester is mondotta, a Buried sem volt rossz (nekem személy szerint tetszett), de azért a 127 hours sokkal komplexebb volt. Viszont ez a film is megosztó, mert van olyan ismerősöm, aki szerint nem olyan volt a film, mint amire számított. Lehet csak én értelmeztem túl bizonyos jeleneteket, de lehet hogy én észrevettem olyan rendezői jeleket, amiket más nem feltétel.

Például azt, hogy amikor reggeledet, mindig vidám zene, napfény és az új nap kezdetét próbálta az operatőr bemutatni a nézőnek, utalva arra, hogy minden nap új remény. Ezt mutatta az is, hogy a szereplő az előző esti teljes csalódottság (visszaképzelések, remény feladása) után nagy kedvel, lendülettel folytatta, amit előző nap abba hagyott.

Vagy például a talkshow-s (vagy rádióshows) jelenet, amit szerintem a rendező azért tett bele, mert ezzel érzékeltetni tudta a belső érzéseit a főszereplőnek (lásd: nem mondta el senkinek hova megy, és tudja mekkora hülyeség volt ez a részéről. ezt a film utolsó mondataként ki is emeltek: "....ezután midnig hagyott üzenetet, merre megy") Ezt a mondtatot tartom annyira záró és kulcsmondatnak, mint a Black Swan Natalie Portman által kimondott "most már tökéletes vagyok" kulcsmondatot!

Persze van aki elsiklik ilyen "apróságok" felett, van aki máshogy értelmezi, de én szerintem ezek nagy jelenetek voltak. De ide sorolnám azt is, mikor megálmodta, hogy a viharban kimenekül (bár tudta a néző, hogy ez álom, de mégis valóságosnak tűnt!)

Viizo - kicsit hülyén fogalmaztam, ez igaz. Nekem sok emberrel ellentétben a Slumdog Millionaire nagyon tetszett, teljesen hatásos volt. De a B.B. attól hogy hosszú volt, egyáltalán nem fulladt unalomba számomra. De persze ez is olyan film volt, hogy valaki vagy nagyon szereti, vagy unalmasnak tartja. Minden filmnek meg kell látni és meg kell érteni a mondandóját. Persze ezt nem a Jason Statham-es, The Rock féle filmekre értem, hanem tényleg azokra a filmekre értem, ami miatt VAN ÉRTELME ekkora felhajtást és díjazást- dicséretet "tartani" az elkészítőjüknek (legyen az vágó, szereplő, rendező, sminkes, hangmérnök stb...)