[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Buried:
Azért néztem meg elsősorban, mert sokan ajánlottátok itt is. Meg kell, hogy mondjam, hogy csalódás volt számomra. Egy percig sem éreztem - a végét leszámítva - a feszültséget. A cselekmény nagyon lassan bontakozott ki, ha egyáltalán kibontakozott. A karakterek számomra semmitmondóak voltak. Tele volt logikai bukfenccel: pl, mikor a cége visszahívta csak azért, hogy felbontassa vele a szerződést. Na ne vicceljenek már. Melyik idióta cég csinálna ilyet, hogy utána a sajtó kb kicsinálja őket? Meg vicces volt a 911-es picsa teljesen idétlen, hülye kérdései is. Stb, stb. Szerintem nem volt több az egész film egy ügyes, alacsony költségvetésből kihozott suspense filmnél, ami, hasonlóan a Fülkéhez, hamar feledésbe merül. Semmi maradandót nem alkotott.
6/10
Eden Lake: Először is a főszerpelő csajszi (Kelly Reilly) húúúúúúú :D. Szeretem nagyon az európai, ilyesmi témájú filmeket, mert nincs úgy elbagatellizálva, mint egy amerikai menekülős horror, amiket nem igazán lehet komolyan venni. Gyerek "arch-enemy"-kkel meg különösen jól lehet operálni, mert a legnagyobb keciségeket a gyerekek tudják elkövetni. Gyerek színészek is jók voltak, mindegyiknek meg volt a maga karaktere, és a "This is England"-ből ismert srác is játszott benne. Természetesen hozták a sztereotípiát, miszerint Angliában az emberek 90%-a bűnronda :D.
Nem mondom, itt sem izgultam magam halálra, de mindenképpen tetszett a film, bár a végén jobban örültem volna egy másik befejezésnek.
7/10