[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Machete (2010): Az előzményeit skippelném, mindenki ismeri, csak a filmről írok pár sort. Jól indul, igazi thrashy-hangulatú, ahogy mintegy "bemutatkoznak" a szereplők egymás után, akad néhány jó beszólás is (pl. "Machete don't text!", kicsit később meg: "- I thought Machete don't text. - Machete improvise."), aztán kezdenek pörögni az események és egész szórakoztató is kb. az utolsó harmad kezdetétig, ahol... valami elromlik és megbicsaklik, onnantól kezdve egyre kevésbé tetszett, a vége, a nagy leszámolás, meg a boss-fight meg kifejezetten ultrasz*r volt (szerintem). Túl sok a magyarázkodás, a feltámadós - újra meghalós jelenet, a hosszú Big Bad Guy monológ (többször is, merthogy legalább négy Big Bad Guy van a filmben), a vakon lövöldözés összevissza... tudom, ettől (még) thrash, de ez már túl sok volt, nem tudtam élvezni. Ezek miatt kb. a film felénél már 6-7 körül ingadozó értékelésemet le is húztam összességében 4-re. :(
U.i.: IMHO J.A. klasszisokkal jobb csaj, mint M.R. :) Még akkor is, ha pl. a zuhanyzós részt valójában "feljavították" (nem volt full nude, volt rajta ruha; de J.A. bármilyen ruhában is jól néz ki).