[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Kick Ass - Ha/ver (leírni is rémes)
3.szor probáltam megnézni a filmet. Most, a magyar szinkronra álltam rá. 2szer láttam teljesen angolul, és vagy fél milliószor úgyanezen nyelven, a legjobb részeket. Így már eleve esélyes volt, hogy a szinkron nem fog tetszeni.
De nem ítélek anélkül, hogy valamit ne lássak/halljak, így megpróbáltam. Először is leszögezném, hogy láttom az erőfeszítést, és nem is lenne ez annyira rossz, ha... Bizony, ott van a ha. A hangulatot, a hangsúlyt, a megváltozott beszéd stilust mindenhol próbálja visszaadni. Jó hangokat találtak a szereplőkhöz. Tűrhető lenne ez, de nem értek pár dolgot.
Miért kellett a neveket ennyire "lefordítani"? Annyira rosszul hangozna a Kick Ass, Hit Girl, a Big Daddy? Haver, Kis dög és Vérprofi??? Hihetetlenül szar.
A fordítás is tele van káromkodásokkal. De a kis puncik helyet azt mondani, hogy sunyi nyulak?? Mert magyarul egy 10en éves nem káromkodhat? Big Daddy elváltozott hangsúllyát is alig-alig tudták visszaadni.
SPOILER ON
mikor Big Daddy ég mint a mécses, eredeti nyelven valami hátborzongató az a stilus, ahogy a lányát írányítja. Vagy a film zenéjét igazították ahoz a stilushoz, vagy fordítva, de nagyon ütös. Megprobálták visszaadni.. nem sikerült.. szerintem nem is sikerülhetett volna sehogy sem. Ezt végül is nem irom fel a hibájának, lehetetlen feladat volt.
SPOILER OFF
Maradok a megszokotnál: filmet, csak eredeti nyelven. Angolt, angolul, magyart magyarul, spanyolt spanyolul, németet németül. (spanyol horror rulezz). Ez van.
Nagyon sokat veszített így a film. Sajnálom azt, aki csak magyarul nézi meg. Nem bánnom, hogy moziba csak eredeti hangos, felíratos filmekre megyek, ha van rá lehetőség. Pedig ezen apróságokat tekintve, szerintem évek óta a legjobb szinkron lenne.