[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Most néztem meg a Memento c. filmet, hát azt kell mondjam agyalós volt, és még most - azután, hogy utánnaolvastam néhány helyen a filmnek - is vannak homályos foltok, de úgy 90%-ban sikerült megértenem. Erre a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!eseménysorra, kb a film 45% -nál jöttem rá.visszafelé pergő
Ha jól értelmezem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lenny feleségét két férfi megerőszakolja és látszólag meggyilkolja egyik éjszaka, Lenny erre felébred, és az egyik fickót le is lövi, ám a másik túléli, ő üti le őt, és innentől kezdődik a rövid távú memória zavarja. Azt hiszi, hogy a felesége halott, erre még emlékszik, de innentől kezdve K.O. DE a felesége NEM halt meg, hanem az ő storyja voltaképpen Sammy storyja (aki valójában nem létezett, hanem saját maga alteregoja volt, és csak bebeszélte ezt magának.)volt a saját storyja, tehát a felesége túlélte a támadást, ő ezzel memóriazavarral a neje oldalán tovább élt, de a felesége azt hitte, hogy színlel, ezért próbára tette az inzulinjával, és így halt meg a felesége. De Lenny erre ugye nem emlékszik. És innen kezdődik tulajdonképpen a film tényleges eseménye, amikor is Teddy és Natalie kihasználja őt. Teddy ugyanis elvezeti az életben maradt támadóhoz Lenny-t, akit a főhős meg is öl, ám Teddy nem dokumentálja megfelelően (csak egy képet készít, jegyzet nélkül) az esetet (talán szándékosan, hogy a későbbiekben új célpontot tudjon kreálni neki), és ezért nem hisz neki Leonard, a végén el is égeti azt a képet, és "hazudik saját magának", mivel felírja Teddy (az egyik John G.) rendszámát, hogy legyen célja "életének". És ez vezet "végül" Teddy halálához.
Am I correct?