[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Troy (2004)
Nem kicsit csalódtam benne, valami masszívabb, monumentálisabb epikus filmet vártam, ehelyett amit kaptam, az: kicsi harc - halottégetés és vinnyogás - faék szövegek - kicsi harc - halottégetés és vinnyogás - faék szövegek... A rendezői változatot láttam, az valamivel több, mint 3 óra, de simán megvágható lett volna kb. a kétharmadára is.
A szereplők nagyon közepesek voltak, inkább csak Pitt/Achilleus és Bean/Odyssei jött be, mint akiknek volt egyéniségük (meg talán Bana/Hector), a többi az mind nagyon egysíkú panel volt. Még a jócsaj-faktor is erősen hiányzott. :)
A sztori... hát a sztorit mindenki ismeri, és bár inkább a történetközpontú, valószínűbb változatot próbálták filmre vinni, mintsem az istenekkel és hírnökökkel megfűszerezett legendát, a fene tudja, lehet, hogy az eredetivel jobban jártunk volna. Ami rettentően zavart, hogy egyrészt érzékelhetetlen volt az idő múlása, másrészt a karakterek jó része piszkosul eltűnik hosszú időkre és bizonyos jelenetekben nagyon is érezhető a hiányuk. Ami tetszett, az az Achilleus vs Hector párviadal, meg még egy-két jelenet, amiben a fent említett karakterek megjelentek.
Összességében 5/10.
The Book of Eli
Háromszor kezdtem neki, mire végig bírtam nézni, és nem azért mert olyan rossz film volt, hanem amiatt a bizonyos dolog miatt, ami itt is téma volt kb. egy hónapja. Szerintem hiteltelen, én nem tudom elhinni Denzelnek, hogy a karaktere ténylegSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!volt, függetlenül attól, hogy ki/mi vezette. Ha ez nincs, teljesen jól szórakoztam volna, így viszont, mivel már a film megnézése előtt tudtam, hogy mi van, odalett szinte minden élvezeti faktor. Lehet, hogy ha én is csak a végén tudom meg, másképpen nézném, bár ezt kétlem, feltehetően ugyanolyan csalódott lennék. Amúgy is, a film második fele, kb. az üldözéstől kezdve már erősen ellaposodik és ásításra ingerelt. Amúgy sem vagyok az ennyire sivár, Mad Max-es posztapok. környezetek kedvelője, az első fél a kisvárossal, meg a roncsokkal jobban bejött.vak
Mindegy, azért egy 6/10-et adok neki, többet a legjobb szándékkal sem tudok.