[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Real13 #57733
Szerintem a Saltnál felesleges felemlegetni, hogy mi lehetséges és mi nem. Nem az a film.
Na, jöjjön egy kis mitláttam szóáradat, ömlesztve, válogatva, ígymegúgy, mert csak, legyen mindenki happy:)
Először is ma megnéztem egy Nanny McPhee kettőt, ami annyira meglepően jó volt, hogy rohadt régen láttam ennyire jó, érzelmekkel teli, aranyos és ötletes, nagy szívvel megáldott gyerekfilmet. Ilyet kéne a gyereknek adni, nem Kutyák és Macskákat meg Drágán add a rétedet meg Varázskavicsot... 9/10
Aztán megnéztem Kaufman mester első rendezését a Synecdoche, New York-ot, ami pont csak annyival rosszabb, mint egy Makulátlan elme, mint amennyivel tapasztalatlanabb rendező Kaufman Gondrynál. Oké, talán az írott forma is leheletnyivel gyengébb itt, mint ott. 8/10
Volt még némi só is a palettán, vagyis inkább Só, azaz salt, illetve Salt, és nem az, amit az asztalra teszünk a kaja mellé, hanem egy ügynök, szóval Salt ügynök. Egyértelműen sztárfilm, egyértelműen sablonos, egyértelműen tipikus műfaji film, de annyira pörög, hogy élvezetes. 6/10
Jé, volt itt egy thriller is, amolyan kicsit Kör-ös, de nem remake-es, nyomozgatós természetfelettis cucc, a Shelter J. Moore vörös fejével és visszafogott izgalmakkal. Ugyanakkor elég sötét volt ahhoz, hogy egyszer meg lehessen nézni. 5/10
Újranézés, sokadjára, Death Proof, mindig jobban szeretem, csak nem tudom, hova lehet fokozni a 10/10-et. Hangulatfilm, két adrenalindús résszel, amúgy meg lazulós zenehallgatós stuff jó nőkkel és (továbbra is tartom) jó dumákkal.
He loves Me... He loves Me not:Ez francia, de meg nem keresem most a francia címét, gyenge romantikus cuccnak tűnik, de egy éles váltással thriller lesz belőle. Tatou még őrültnek is aranyos. 7/10
Pleasantville: Na. Jó. Ötletes, bár az alapszituáció kicsit légből kapott. De amúgy annyira jól fordítja ki az amerikai kisvárosi életetet és tévészériákat, hogy nagyon. 8/10
Cape Fear: A Scorsese-féle. Szerintem nem jobb, mint az eredeti. Ugyanakkor jó ez is. 8/10
Ondskan:Az utóbbi idők egyik legkellemesebb csalódása, tudnak még az európai fiúk! A főszereplő karaktere lehengerlő, a film tele van feszültséggel, az iskolai élet bemutatása csillagos ötös, mint ahogyan az atmoszféra és minden más is. Kemény film, amiben csak a szerelmi szál sutasága jelent negatívumot. 9/10
No Man's Land: Ez még jó is lehetett volna, ha jobb rendezője meg színészi gárdája van, meg több pénz a filmre. Két(három) ellenséges katona együtt reked a két vonal között, ebből vannak a konfliktusok, kicsiben és nagyban egyaránt. A befejezés durva. 5/10
Frankenstein, Bride of Frankenstein: A két harmincas évek-beli Frankenstein, két remek horror, különösen a folytatás remek, mert komolyabb témákat is boncolgat, mint az első. 8-as mindkettőre, de igazából nem tudom hogy hagytam el azt a két pontot.
The Godfather 1,2: tökéletesek. 10/10. Különösen az első. Láttam már persze régebben mindkettőt. A harmadikra is sort kerítek majd megint.
Tekken: Ja. Sablon, kevés pénz, játékadaptáció. És mégis működik. Az a tipikus agyhalál film, amikor nincs az embernek semmi kedve akárcsak egy kicsit is komoly filmet, akkor ajánlott. 5/10
Calvaire: Rémesen vontatott. Kemény, de nem eléggé. 4/10
Dellamorte Dellamore: Nem találtam benne semmi értékelhetőt. Pedig bírom alapvetően az ilyen filmeket. Ismertek:D 0/10
Splice: 7/10. Kicsit csalódás volt, túl sok minden akart lenni, a befejezésbeli fordulat előre kiszámítható és nevetséges. (Nem az utolsó jelenetbeli, az eggyel előbbi:)
The Man Who would be King: Connery és Caine párosa egészen az utolsó harmadig cipeli a hátán a filmet. Aztán utána már nem. Érdekesnek érdekes, bár lehetne tömörebb. 6/10
Cirque Du Freak: The Vampire Assistant : Biztató kezdés és néhány betegesen jó ötlet után a szokásos középszerűségbe, sőt mélyebbre süllyed. Fináléja szinte nem is volt. 4/10
Network: Avagy hogyan működik egy TV-társaság. Nem éppen leányálom. Aki útban van, annak lapát, aki nem hozza a nézességet, annak lapát, mindent és mindenkit manipulálni, az megy, de nagyon. 8/10