1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • motyodlee
    [REC]
    kézi kamerás horror, blobloblo, gondolom elég sokan ismerik. Személy szerint szeretem az efféle megoldásokat, jobban beszippant maga a történet - ha persze a film is olyan - felveszi a film ritmusát, ha azt nézzük. Voltak hirtelen jelenetek, amik megtették hatásukat, egy kettő elég blődre sikeredett, kiszámíthatóságon belül volt. Mivel mondanivalója nincs - ha csak az nem, hogy veszélyes a riporter szakma :) - ezért műfajon belül megér egy [bold]7/10[/bold]et

[REC]2
    Folytatással van dolgunk, ami szerintem nem sült el olyan jól, az egész átment VIGYÁZATSPOILERVIGYÁZATSPOILERVIGYÁZATSPOILERördögűzősdibeSPOILERVÉGESPOILERVÉGESPOILERVÉGEami sztem kicsit gagyibb hatást eredményezett. Jobban adtak a misztikumra az előzőhöz képest, a megmagyarázhatatlan jelenetek ezzel el is vannak tussolva. Végül rendben van ez is, de valamivel gyengécskébb, mint az elődje [bold]6/10[/bold]

Descent
    Annyit tudtam az egészről, hogy barlangásznak, szűk a hely és sokan dícsérik. A film számomra addig volt élvezhető, amíg a barlang mélyebb bugyraiba érve mutattak egy sziluettet egy mutátionról. Voltak jól eltalált részek, magát a klausztrofóbiát remekül ki lehetett volna még fejteni, jobban érzékeltetni a sok vér meg szarság helyett.. Ócsárolni nem akarom a filmet, mert ki lehetett bírni, de hát ez is csak egy iparosmunka... nálam [bold]4/10[/bold]

Sukiyaki western django
    Koreai western film, ami már hangzásra is furán hangzik. Nem sok western-t láttam életemben, de fogadni mernék, hogy egy remek séma átirat az egész. A filmben az összes töri az angolt, a főhősök képességei - szinte - tökéletesek. Egy lassabb folyású filmről van szó, Tarantino is feltűnik benne... [bold]5/10[/bold]

A clockwork orange
    Stanley Kubrick féle regényadaptációs film. A film az emberi jellem átformálásáról szól, olyan formán, hogy a társadalom vezetőinek parancsára a bűnösöket - akik erőszakosak, brutálisak - teljesen átváltoztassák. A főhős - egy 4-5 tagú bűnbanda vezére - ebbe a helyzetbe kerül, mint tesztalany, a kísérlet megbukik, mert kínzásnak minősítik ezt az eljárást. Simán[bold]8/10[/bold]