1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Teacher Kim Bong-Du (aka My Teacher, Mr. Kim; 2003)
    A fiatal, megnyerő modorú, kiterjedt kapcsolatokat ápolgató szöuli tanár, Kim, nem riad vissza, ha aggódó szülők időnként borítékokat csúsztatnak át a számára, hogy vigyázzon a gyermekükre, sőt, tisztességes könyvelést is vezet a családokról, mindig ügyelve arra, hogy az utóbbi időben "lanyhábbá" váló szülők gyerkőceit szívassa, így biztosítandó az állandó bevételi szintet. Csakhogy egy nap kitör a botrány, és Kim-nek mennie kell... illetve, mivel... hát ugye tett némi szívességeket az igazgatónak, formálisan nem rúgják ki, csak áthelyezik. Valahová a hegyekbe, a világ végére, ahol még rendes út sincs. Egy évet kell ott kibírnia, valami falusi iskolában, utána úgy is bezárják a sulit, addig meg elül a vihar Szöulban és csendben visszatérhet. Kim tehát felköltözik a faluba és birtokba veszi a teljes iskolát mind az öt tanulójával együtt. Itt bizony nem lehet borítékokra számítani, akármennyire is próbálkozik. Máskülönben viszont megőrül, tehát muszáj valamit kitalálni, hogy még az egy év letelte előtt megszabaduljon ettől a helytől...
    Újabb dél-koreai film, olyan jóféle, jópofa humorral (semmi idióta szkeccs, csak szövegek és arcok :) ), meg a vége felé némi nyáladzással átszőtt drámával, de mindenképpen nézhető. Bár a végeredmény nagyjából borítékolható (eh, ezek a borítékok állandóan... :) ), simán nézhető. Főleg azoknak ajánlott, akik kisvárosi, vagy falusi iskolában tanultak anno, ezért nekem tetszett. :) 7/10

Public Enemies (2009)
    Nem rossz, nem rossz, de... Elsősorban az elhúzott és túl sok (már-már felesleges) akciójelenet közötti hosszabb összekötőket hiányoltam, valamint azt, hogy a három főszereplőn kívül a többi papírmasé figura is karaktert kapjon. Számunkra csak nevek és arcok, akiket a gengszter-folklór bizonyára ismertté és hétköznapivá tett Amerikában (meg persze Hoover-t mindenki ismeri), de én róluk is szerettem volna többet tudni. A főszereplők is elég vázlatosan vannak bemutatva, nincs múltjuk, jelenük, semmi, csak a puskáik, meg a fegyvereik és a hangzatos "war on crime" szózataik... Összességében nálam csak 6/10.