1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo

hoppá:
    mindenekelőtt spoiler, pont mikó nem gondoltad vóna

szal, nah hát had szögezzem le, hogy a film teljesen magával ragadott. megfogom mégegyszer nézni, annyira jó az egész.
    a látványról nem akarok sokat beszélni, a tények magukért beszélnek.
    inkább egy-két szót a történetről:
    sztori szerintem korrekt, egy puskaporos hordón egy felfegyverzett agresszorral mi másra lehet számítani, ha nem csatára??? nemtudom mit vártak egyesek....
    nemtudom mibe vannak sokan, volt elég csavar a filmben, bár szerintem a karakterek jellemfejlődését jobban is lehetett volna ábrázolni (pl. Jake egyre jobban elidegenedik az emberi világtól, a Na'vik lassan megkedvelik őt stb.), de a játékidő hosszából fakadóan megértem, hogy ennyi minden azért már nem fért bele. Tetszett az is, hogy Quaritchon kívül mindenki szimpatikus lesz a filmben, pár apróság miatt...
    A történetre visszatérve, szerintem teljesen rendben van. Arra nem gondoltak azok akik lepontozták a történetet, hogy valójában egy korrekt filmet pontoztak le? Bár a végén nincs akkora csavar, mint mondjuk egy Watchmenben, de itt nincs is szó semmilyen összeesküvésről az elején. New Frontier, hódítók vs. benszülöttek. Ahhoz képest elég jól kihozták a maximumot a filmből, technikai háttér felvonultatása az emberek felől, sőt, az embereknél is két részre oszlik erkölcsileg a tábor, annak a rosszfiú "metszettfaszúak" és a békés megoldásért küzdő tudósok... megismertük a helyi navikok életét, életmódját, kultúráját, és a tetőpont (első és második támadás) közötti résznek is van értelme végre, ahol a demoralizált törzsről hű képet kap a néző...
    Szóval a történettel szerintem nincs baj, nem mondanám hogy egyszerű, de már sok filmben volt ehhez hasonló (ilyen "speckó" köntösben még nem, tehát ez jó.) Gondolkozhatnék hogy mitől/milyen fordulatoktól lett volna jobb a történet, de az az igazság hogy a filmben egyáltalán nincsenek felesleges üresjáratok. Pont így jó szerintem.

Számomra 9/10, az év filmje bla bla bla...
    (Watchmen az ezüstérmes, ez jó év volt... 2 all time bestof kedvencem is termett, mert ezek bizony megérdemlik)

Akik pedig faszább történetet akartak, pontosan miféle dolgokkal töltötték volna fel a sztorit? Csak úgy kíváncsiságból, biztos van elképzelésetek.. (jöhet pár theorycraft)