[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nálam pont fordítva, én anno azért nem néztem meg, mivel mindenhonnan negatív kritikát kapott. Pedig egyáltalán nem rossz (jó a PG-13 tényleg megártott neki - az az alienes/predatoros sci-fi-horror ami nem 18-as már alapból handicap-es - de ez nem a rendező hibája, megvágatták vele a filmet, ez van).
Imádom a havas/jeges tájon játszódó filmeket (főleg ha horrorról van szó), szóval alapból pluszponttal indult számomra. A földalatti 10 percenként átrendeződő piramis is jó ötlet volt, bár a szuperkontinenses, atlantiszos magyarázat (hogy hogyan is került oda) eléggé sántított.
Rendesen merített a film az Aliens vs. Predator univerzumból (az emberből kikelő alienek, mint a predatorok kedvenc prédája, a láncon tartott királynő, a rituális alien-vadászat amitől "nagykorúvá" válik a predator, a ember és predator egymásra találása ha elszabadul a pokol, a milliárdos Weyland aki a későbbi Weyland-Yutani multicég egyik alapítója) ami természetesen mind pozitív élmény.
A speciális effektek nagyon jók voltak, talán még túl sok akció is volt (bár a PG-13-as besorolás miatt sokszor nagyon gyatra volt a vágás).
A karakterek hihetetlenül gyengére sikeredtek és az őket eljátszó színészek nem is törekedtek ennek a megváltoztatására. Mondjuk a film címe Aliens vs. Predator, de az, hogy 1 ember kivételével gyakorlatilag az összes szereplő egyetlen emlékezetes momentum nélkül kimúlik, azért elég siralmas. Amikor pedig hosszú percekig csépeli egymás 1 alien meg 1 predator, az látványos, de egy idő után roppant unalmas.
A történet alapjában véve jó, a végkifejlet látványos és a folytatásra utaló zárójelenet is magától értetődő. Korrekt kis napjainkban játszódó sci-fi elemekkel tarkított akciómozi az AvP univerzumban.
Nekem kellemes csalódás volt: 7/10 (bár lehet, hogy ha a negatív kritikák előtt elfogulatlanul nézem meg, akkor kevesebb lett volna)