1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • xxxpaulxxx
    Memento
    Jahj...
    10/10
    Jahj...
    Elég nagy vagyok én ehhez, hogy ezt feldolgozzam? Ezt az iszonyatosan egyszerű mégis rohadtul összetett storyt...
    Most leírom a kis összefoglalómat a filmről spoilerben és az lenne a kérdésem, hogy jól értelmeztem-e???
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nézzük fordított sorrendben az egészet... azaz a filmnek fordítva... szóval nekünk normális sorrendben:D
    Van egy faszika, akinek van egy felesége, egy nap fickó felkel felesége nyög a fürdőben, éppen kúrja valaki, miközben épp folytogatja... Leny lelövi az erőszakolóst és valaki falhozvágja... nah és akkor a falhozveréstől és szerintem a gondolattól, hogy a felesége meghalt kialakul ez a betegsége, ami szerintem inkább pszichikai (Sammynél ugye ezt nem akarta kimondani) szóval csak a felesége halálának tudatától történt... felesége nem tudta feldolgozni a történéseket, inzulinnal túladagoltatta magát-> meghótt (ezt ugye Sammy történetéből tudjuk meg) nah és ekkor szerintem egyfajta tudathasadás történt Lenynél... és ezért találta ki a Sammy történetet... meg gondolom az idő hatásának is köszönhető, hogy eldeformálódott a valóság. Szóval ő abban a tudatban él, hogy valaki megölte a feleségét és ezt már régen meg is ölte... ugye ezt bizonyítja a véres, meztelen, örömmelteli kép önmagáról, amit még Teddy készített... csak hát ő ezt elfelejtette és megint bosszút akart állni... újra és újra... és ezt végülis kihasználta Teddy és gondolt egyet, hogy akkor már kiiktat egy drogdealert... jó pénzért. És végülis innen indul a film (ez a vége) Csak hát ő hülye döntéseket hoz... felírja, hogy Teddy hazudik, ne higyjen egy szavának se... beül a jaguarba, ami miatt megismerkedik a csajjal meg Doddal... és elfelejt mindent.
    Viszont egyvalamit itt nem értek... Teddy mi a francnak marad mellette a továbbiakban??? Ő már így másodszori segítésre (először akkor segített, amikor megölte Leny az igazi John G-t) csak Jimmyt akarta kiiktatni és bezsebelni a lóvét.... harmadszorra minek volt mellette? Miért nem szarta már le és lépett le a francba. Szóval megismerkedik a csajjal, aki egy cipőben jár vele= elvesztett valakit=elvesztette Jimmy-t... azt hiszi Dodd az, ezért vereti meg magát Lenyvel hogy segítsen neki megölni Dodd-ot... csak hát ugye nem megöli csak megkötözi... mert aztán nem tudja miért is kéne őt megölnie:D Aztán végülis egyre inkább csak félre és félre vezeti Leny önmagát és így gondolja azt harmadszorra, hogy Teddy AZ a John G, akit ő keres... és megöli... a film elején ugye.

De lényegében ez a film A kultusz... nem is értem eddig miért nem hallottam róla, hatalmas, ez A tökéletes film... egy hibája sincs... hihetetlen... az egész zavaros, csak úgy, mint a főszereplő betegsége és ez adja meg az egésznek az ízét.
    Azért a story kitalálójánál kíváncsi lennék minden rendben van-e:D