1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Riddick21
    Public Enemies
    Néhány közepes, vagy éppen jó film után végre megtört a jég. Ez egy modern klasszikus, a legendateremtés mintapéldája. Michael Mannt mindig is szerettem, sőt: bár nem sok munkája van, de azok mind-mind a kedvenceim között vannak, főleg a Heat és a Miami Vice. A Collateralt mondjuk nem szeretem annyira, de annak is vannak nagyon erős jelenetei.
    Ennek a filmnek viszont csak azok vannak. Pedig ez a szerelem nem így indult: az első trailert alig bírtam végignézni, a második már úgy ahogy bejött, de hogy felcsigázott volna, azt nem mondanám. Amikor meghallottam, hogy Mann gengszterfilmet csinál, ráadásul Bale-lel és Deppel, hát alig akartam hinni a fülemnek, de a mozgóképes anyag elvette a kedvem. Nem tetszett a HD-kamera, nem tetszett az üteme, szinte semmi, tehát nem lehet azt mondani, hogy elfogultan ültem le elé.
    Ennek ellenére kellemes csalódás ért minden tekintetben: egy valós alapokon nyugvó sztorit elmesélni HD kézikamerával futkosva, hát... egy kurva jó ötlet! Hihetetlen beleélést ad, és amit nem hittem volna: látványos is! Depp zseniális, Bale kellően visszafogott, és persze még vagy egy rakás kitűnő mellékszereplő, akik tényleg sokat adnak a hangulathoz. A gengszter hangulathoz, mert itt bizony átjön. Ami annyi, de annyi filmből hiányzik, ahol vért izzadva próbálnak bűnözni, azt ez a kisujjából rázza ki, ráadásul sablonfigurákat: elszánt nyomozó, überlaza gengszter, csinosan szerelmes szépnő. Mégis működik, mégis kemény, vérgőzös, férfias, eredeti... Mint a Miami Vice, csak persze más recepttel.
    Ezzel a lépésével Mann végleg az egyik kedvenc rendezőm lett.
    Tökéletes film. Tökéletes gengszterfilm, és mint ilyen, ebben a században egyedülálló!
    10|10