1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Az idei termésből három nagyfilm beesett hozzám is, haladjunk a ranglista tetejéről lefelé:

District 9
    Moziban láttam tegnap este, hatalmas volt. Igazából nem is tudnék mit írni ellene, talán csak a rákokkal kapcsolatos logikai fehér foltokról, de igazából ez a film nem is róluk szól, hanem egy buzgó hivatalnokról. Egyébként meg ha az analógiákat tekintjük (és a film ezekre is rámutat), mindenki tudna mondani olyan népcsoportokat, akikról dettó nem tudjuk honnan jöttek, minek álltak meg itt,... és miért nem takarodnak már el? 9/10

G.I. Joe
    Nekem azért annyira nem jött be, többször süllyedt infantilis szintre, amit én nem bírok, de összességében azért nézhető. A CGI-t nem dícsérném, szerintem borzasztó volt, amit ügyetlenül próbáltak állandó blur-ral takargatni. 6/10

Transformers 2
    Amikor láttam itt a kommenteket róla, meg olvastam a kritikákat, meg voltam győződve róla, hogy ugyanaz a hiszti megy, mint az első résznél, tehát nyugodt voltam a tekintetben, hogy nekem azért tetszeni fog. Most nyilvánosan megkövetek mindenkit, akit gondolatban kiröhögtem, vagy elküldtem a fenébe a véleménye miatt: ez a film SZ*R! Nem "véleményem szerint", nem "úgy gondolom, hogy", hanem "EZ A" film.
    Az első részt imádtam, mai napig többször láttam és tetszik. Ez a folytatás is úgy indult a sanghai-i jelenetekkel, hogy okés lesz. De utána csak néztem ki a fejemből, hogy mik bukkannak fel. Néhány pozitívan értékelhető felvillanáson kívül érdektelen és totál idióta jelenetek és karakterek váltogatják egymást. Csak úgy ömlesztve, de azért még spoiler-ben, hátha nem látta még valaki:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- Aki kitalálta, hogy kell egy fél-arab, konteós, "mulatságos" sidekick a sztoriba, azt egy székkel ütném, míg szét nem törik rajta. Utána minden egyes széklábbat is apró szilánkokra vernék rajta, és nem érdekel, hogy ez már hullagyalázás lenne.
    - A "nyúlfejű" autobot, a "két golyó", a "láb-b*szó" robot, és a többi ötlet elővezetőjével hasonmód kedvesen elbeszélgetnék, hogy úgy nemileg rendben van-e, egészséges hetero életmódot folytat-e, meg ilyesmik.
    - A campusos első napi beköltözős tipikus eseményeknek mindig, minden filmben meg kell történniük?
    - Miért van az, hogy egy srác, aki a világ megmentője, meg ilyesmi, több tonna ellenféllel küzdött már és megismerte, milyen kegyetlenek is tudnak lenni, a fejében van egy komplett (bár még zavaros) tudásanyag a Great Spark-ból, valamint aki korábbi geek-önmagához képest meghódította és megtartotta a világ egyik legszebb nőjét, besz*ri óvodásként magából teljesen kikelve sikoltozik, amikor meglátja a lánynak álcázott robot átalakulását?
    - Ugyanennél a jelenetnél a készítők célja nyilván a "szőke hülye plázap*csa"-kép erősítése volt, hiszen amikor a főhős és a lány smárolás közben lebuknak, és a lány gyakorlatilag nyeregben van (minden tekintetben), mert a főhősnek esélye sincs kimagyarázni magát,... a csaj-robotnak muszáj felfednie magát, hogy ezzel tökéletes alibit adjon és megoldja a helyzetet. :facepalm:
    - Az egyiptomi összecsapás szerintem gyenge volt. Több helyszín, több ellenfél, semmi egységes nézőkép. Egyedül a piramis környéki részek voltak jók. Ha már csata, akkor szerintem az erdei jelenet jobb volt, jobban meg volt "komponálva".

Ennek a filmnek olyannak kellett volna lennie, mint az Empire Strikes Back-nek: sötétnek, gonosznak, és kilátástalannak. "Meghal" Optimus, az autobotok egy részét kinyírják, egy hülye kormányzati miugrász ki akarja tiltani őket a Földről, egy rejtőző alien-es koppintás (de ez le van sz*rva) Prime valami külső holdon ül egy nyálkás robot-kaptár mélyén, és még Megatron-t is visszahozzák... Itt a Földet le kellett volna gyalulni, sz*rba verni, kétségbeesett küzdelmet folytató hadseregekkel, amikor Sam vergődve eljut Optimus a fészekben trófeaként kiállított testéhez és utolsó erejével még feltámasztja őt, Optimus szétveri a fészket, a Fallen elmenekül a Földre, és úgy kellett volna véget érnie, hogy a korábban elűzött autobotok üstökösként lépnek be a légkörbe, hogy megkezdődjön az utolsó összecsapás...

Úgy kábé ennyi jut eszembe most, ami nagyon felk*rta az agyamat. Olvastam, hogy Bay eleinte zokon vette a kritikákat, és nem is akarta a folytatást megcsinálni, de a legutóbbi hírek alapján van az a pénz, amiért előrébb veszi a listáján, hogy két év múlva be lehessen mutatni. Nem tudom, ígérte, hogy a harmadik más lesz, de most már nem bízok benne. Ahogy a Bad Boys 3-ban sem, attól félek az is valami hasonló baromkodás lesz.
    Ja, és az értékelés: 4/10