[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
G.I. Joe - The Rise of Cobra
Hát izé
Akkor úgy kezdem én is, ahogy itt többen már: gyerekként imádtam a G.I.Joe-t, de az már rég volt. Nem is igazán emlékszem sok mindenre, talán csak arra, hogy a Knight Rider előtt nyomták egy darabig az MTV2-n (vagy akkor már volt tv2, és azon? tök mindegy).
Szóval ez nem sokat nyomott a latba, így maradt a reményem a szereplőgárdában: Sienna Miller jól fog kinézni, ez nyilvánvaló volt, de bíztam benne, hogy Channing Tatum és Dennis Quaid sem hagynak cserben, hát utóbbi nem jött be. De mit is várhatnánk egy filmtől, ami Hasbro logóval indul?
Az a baj, hogy közben elkezdtem agyalni: vajon mit lehetne kihozni egy G.I.Joe filmből ezen kívül? És bizony támadt egy jó ötletem: miért nem a kezdetekkel indulunk? Miért nem lehet az egység megalakulását megismerni, mondjuk egy felnőtteknek szóló akciófilm formájában? Akár teljesen áthangszerelve, hagyni a fenébe az eredetit és újragondolni?
Hiszen a G.I.Joe rajongói mára felnőttek, aligha fognak örömet lelni ebben a zagyvaságban.
De hogy legyen szó a filmről is: 2 órás, ami bő 30 perccel több a kelleténél. Pont az utolsó fél óra az, ami teljesen felesleges, annyi ordító baromság történik alatta, és annyira kusza az egész, hogy belefájdult a fejem. A látvány rendben van, de mondom, nekem túl sok és túl színes. Ami nagyon oké, az a párizsi hajsza, az a film legjobb pontja, de az is pengeélen táncol a "még éppen belefér" és a "baszottul sok" között.
Nem tudom, kinek ajánlhatnék egy ilyen filmet: gyerekeknek semmiképpen sem, mert ez feldolgozhatatlan, felnőtteknek meg túl gyerekes. A rajongók sem hiszem, hogy elégedetten állnának fel, de javítsatok ki, ha tévedek.
Azért végigültem és végülis láttam már rosszabbat, úgyhogy legyen ez most olyan 4|10