[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Őőő hol láttátok ti ennyien a D9-et (mert Magyarországon még premierben sem nyomják)? :)
Megnéztem egyébként én is Brigantyúkat (jobb híján, mivel a Pokolba Taszítva már sajna elég késői időpontba csúszott).
Háát, mit is mondjak, tényleg azzal lehet a legjobban jellemezni, hogy "olyan tarantinós". A fejezetekre bontás, a vadnyugati beütéssel rendelkező zenék és jelenetek, extrém karakterek mind-mind a megszokott vonalat erősíti (bár az autó csomagtartójából felvett rész most kimaradt).
Szinte teljesen ilyesmire számítottam (lehet, hogy Tarantino tudja már mit várnak tőle, vagy én vagyok már túl profi :)), bár azért kicsit meglepő volt a karakterek ilyen mértékben történő kiiktatása. A főszereplő lányé, az előtte 20 percen át bemutatott angol kémé, illetve a német színésznőcske halála azért (legalábbis általam) eléggé nem várt fordulat volt. Meglepő volt a történelmi tényektől való ilyen kemény elrugaszkodás is (én azért ennyire nem vetettem volna el a sulykot - Hitler aki a háború alatt jórészt alig mozdult ki a bunkeréből, '45-ben elmegy egy noname párizsi moziba).
A németekre nézve tényleg elég provokatív a film, megértem egyes német filmkritikusok, újságírók felháborodását a filmmel kapcsolatban (persze ha belegondolok, hogy néhányuk mennyire próbálja épp Magyarországot befeketíteni a rasszizmus vádjával manapság, akkor azért furának tűnik ugyanezen médiumok felháborodása egy részben fiktív történet alapján). Az egyetlen pozitív német szereplő a hős mesterlövész (persze a végén belőle is előtör a "náci", amikor rátör a lányra - megjegyzem ez eléggé életszerűtlen volt addigi szereplése után) és még talán a fiatal német közlegény, a kocsmai lövöldözés túlélője (akit érthetetlen módon pont a színésznő lő agyon).
Amit nagyon keveselltem az az akció volt. A legtöbb esetben már holtan fekvő német katonákat látunk, a 2 igazi akció tulajdonképpen csak a dezertőr német katona kiszabadításából, illetve a kocsmabeli adok-kapokból áll. Ennél én azért többet vártam.
A színészek közül szinte mindenki remek, az abszolút győztes persze az ezredest játszó Christoph Waltz. Eli Roth-nak meg tényleg maradnia kéne a rendezésnél, akármekkora spanja is Tarantinonak, a következő filmekből hanyagolni kéne (az is igaz mondjuk, hogy a szerepe nem sok teret adott a kibontakozásra) :)
Szóval a film egynek elmegy, főleg a mostani pangás idején, de mindenképpen megjegyzendő, hogy ez bizony mérföldekkel le van maradva a Ponyvaregénytől és a Kill Bill 1-2-től.