[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
D9
fasza. nagyon fasza
"Ma már nagyon kevés film van amin izgultam, ez azok közé tartozik."
sőt! nem csak izgultam rajta, de még az az érzés is bennem volt párszor, pontosabban kimondtam magamban olyanokat, hogy "csináld már bazzeg!", vagy "na neee, ezt most miért csinálta?", amiket kb. gyerekkoromban gondoltam film nézése közben :) félreértés ne essék, nem negatív felhangon gondoltam ezeket, mint sok szar film esetében
a folyamatos feszültség, az az érzés, hogy ilyet még nem láttam, valamint az, hogy igen, ezt így képzelem el én is, már ha ilyen megtörténne
sokan utálni fogják ezt a filmet, főleg az elejét, meg páran elmondják majd "undorító szarnak" is, tehát nem fog nekik tetszeni, az az ő nyomoruk lesz :D
egy másodpercre sem áll meg, mindig van új a nap alatt. igaz, kiszámítható, helyenként klisés, de ezt nem lehetett volna megcsinálni pár jól bejáratott dolog nélkül
kicsit a CGI-ről: volt pár vélemény comic-conról, miszerint ez lealázza az Avatart ezen a téren. badarság. két (igazság szerint 3, a harmadik a 3D, de most nem ez a lényeg) dolog miatt. egy: teljesen más megközelítést alkalmaz a kettő. amíg az Avatar arra megy rá, hogy mindenféle zaj, lencsekorrekció, kosz, stbstb alkalmazása nélkül prezentálja a dolgokat (na jó, itt most megint meg kell jegyezni, hogy a 3D miatt, mert ezek hiányában lesz majd a moziban teljesen fotoreál a cucc), addig a D9 a jól megszokott elemeket használja kitűnően. mára már tényleg beért ez a fajta a CGI (Transformers és ez a legjobb példa), itt az ideje mutatni valami újat...
kettő: bizony-bizony párszor kilóg a lóláb, főleg nagytotáloknál. közeliken az élienek egészen egyszerűen hihetetlen jól meg vannak csinálva. viszont - főleg a film elején észrevehető, amikor nincs akció - a mozgások, az, ahogy beleolvadnak a környezetbe nem tökéletes, mint aminek sokan mondták. ha már Transformers: a gép néhol súlytalan, amit az ILM művelt ezen a téren bizony etalon
DE! el kell hogy mondjam, szarok a CGI-re, legyen elfogadható, azt' cső, minden egyes plusz dolog, amitől jobb, szebb, "fotoreálabb", csak hab a tortán. ha papírlapokból vágták volna ki az élieneket, és azokat hordozta volna pár statiszta, ez a film akkor is kurva jó lenne