1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Montanosz
    Figyelem! aki érzékeny a nemzetgyalázásra az ne olvassa tovább)))...

Mihai Viteazul

szóval a románoknak is van afféle Tenkes kapitány meg Kőszívű ember fiai féle nagyvolumenű történelmi filmje: a fentnevezett Mihai Viteazul
    Több román kolléga volt a nokiánál amíg ott serénykedtem, most meglátogatot egy, így kihasználtam és beállítottam szinkrontolmácsolási üzemmódra....
    Azt kell hogy mondjam hogy tényleg mint a valós megtörtént eseményekből tudjuk, teli van csatajelenetekkel, intrikával, árulással,hazaszeretettel,satöbbi mint az amúgyis efféle heroizáló filmekben.
    Mihai egy rövid időben egyesítette a három fejedelemséget (moldávia,havaselve,erdély), persze se a magyaroknak se a lengyeleknek, se a törököknek, se a bécsi udvarnak nem tetszett egy feltörekvő új hatalom. Alá is vágtak becsülettel, aztán Basta őt is meggyilkoltatta mint a jó emlékezetű Báthory Andrást.
    Elég hiteles lett a kor bemutatása, semmi dákóromán elmélet meg ilyen hülyeség, már amennyire a kollága tolmácsolásában megértettem. Jó történelmi film, már annak maki ért románul....