[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ip Man / Yip Man
Igazság szerint nem nagyon értem a 8.1-es IMDB pontszámot. Nem azt mondom, h rossz film volt, mert nem volt az. De azt sem, h olyan hihetetlenül jó lett volna, h 8 vagy annál több pontot adnék rá. Donnie Yen egyébként jól játszotta a nyugodt, béketűrő, nagy tudású mestert, semmi kivetnivalót nem találok benne. A harcok is jók voltak, az a pár vicces jelenet is megmosolyogtatott. Lehet, h talán túl kevés volt a játékidő? Láthattunk volna némi előzményt, vagy visszaemlékezést a főszereplőtől, hogy hogyan vált a wing chun szakértőjévé, és egy kis utóéletet is, amint a tanítványait oktatja, köztük Bruce Leet. Láttam már Donniet jobb filmben is (SPL nagyon nagy kedvenc) és rosszabban is (a Dragon Tiger Gate abszolút nem tetszett). Szóval jó-jó, de nekem nem eléggé. Még a látványos verekedések és Donnie Yen ellenére is nem tudok többet adni 7 pontnál.