[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Сталкер (Stalker)
1979-es Andrei Tarkovsky orosz filmje. Nagyon művészi és a vége igazán elgondolkodtató. A mai mozinézőknek zavaró, egyenesen idegesítőek lehetnek a hosszas látszólag semmitmondó jelenetek, de a film tele van szimbólumokkal és mire az ember megérti őket teljesen másként látja majd a művet.
Igen depresszív hangulatú. Nagyon jó ötlet volt, hogy a Zónán kívül játszódó jelenetek fekete-fehérek. Az egész Zóna olyan megnyugtató, csendes, és mégis megdöbbentő, hogy akár az életedbe is kerülhet ha a rossz ösvényt választod.
A Farkas története iszonyatul bejött. A stalker érzelmi kitörése a végén zseniális.
Nagyban elüt a mostani filmektől. Vagy utálni, vagy szeretni lehet, szvsz. nincs semleges / köztes vélemény. Nekem tetszett, de mégse tudok rá pontot adni, ez egy olyan film, amit nem tudok egy számmal jellemezni.
Maverick
Voltak benne vicces részek, meg végig jó a hangulat, de valahogy még is kevés.
A történet annyi, hogy a főszereplőnk Maverick (Mel Gibson) a legjobb pókerjátékosnak vallja magát és szeretni indulni a legnagyobb pókerversenyre, de még a nevezési díjhoz hiányzik 3.000 dollár. A film arról szól, ahogy azt a pénzt próbálja megszerezni.
A szempontból különleges, hogy ilyen Western vígjátékok nem igazán vannak. Nem váltja meg a világot, de egész jó kikapcsolódás.
Nekem zavaró volt, hogy a főszereplő túl sok pozitív tulajdonsággal rendelkezett, nem csak, hogy jó pókerjátékos, ravasz, találékony, gyors, erős, jól bánik a fegyverrel, tréfás és ellenállhatatlan (legalábbis Jodie Foster-nek).
+1 pont a Danny Glover-es jelenet miatt! Így: 7/10
Kung Fu Panda
Sokkal viccesebbet vártam. A panda is lehetett volna aranyosabb. Két karakter tetszett: UV mester, és Po apja.
A Volt, a Jégkorszak és a Shrek sokkal jobban tetszett. Míg az előzőkön végig röhögtem magam, itt csak egyszer-kétszer. Ez már tényleg 100%-ig gyerekfilm.
4/10