1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ProGabe #45891
    az elmúlt hetekben spagetti-westerneket néztem újra

Django (1966)

már nagyon eljárt felette az idő. gyerekkoromban imádtam, ma már nem tudok elmenni ennyi blődség mellett. nosztalgia miatt felpontoztam, így is csak:

5/10

Egy Maréknyi Dollárért / Per un pugno di dollari (1964)

a Leone - Eastwood páros (és persze még sok más visszatérő személy, mind színészek, mint készítők terén) első filmje. Clint még nem az igazi, de még Leone sem. a történet egyszerű, mint a faék, semmi csavar, semmi talány. na de a hangulat. jaj, nem a HANGULAT! az már megvan. persze Morricone is hozza, amit elvár tőle az ember. persze nem egy Volt egyszer...-i magasságok, de nagyon is jó minden dallam

7/10

Pár Dollárral Többért / Per qualche dollaro in più (1965)

Eastwood kap egy "buddy"-t, aki vagy 100x jobb színész nála, de a chemistry működik, és ez a lényeg. Gian Maria Volontè megint rosszfiút játszik (akárcsak a trilógia első részében), és megint nagyon jól hozza, sőt. minden, így Morricone zenéje is kiforrottabb. a végső párbaj pedig méltó társa a többi hasonlónak. a történet tartogat egy-két meglepetést, mint ahogy a karakterek is múltja és tettei is

8/10

A Jó, a Rossz és a Csúf / Il buono, il brutto, il cattivo (1966)

kell-e ide bármit is írni? :) igaz, nálam a Volt egyszer... a csúcs, de ez sem lehetne már tökéletesebb. na jó, egy kicsit lehetne feszesebb a tempó, de ezt bőven ellensúlyozza, hogy a film grandiózus. akkor rekord költségvetésből készült, meg is látszik rajta. a 3 főszereplő helyére nem találhattak volna jobb színészeket. Morricone zenéjét mindenki elfütyülte már párszor, ebben biztos vagyok

9/10

Egy Marék Dinamit / Giù la testa (1971)

ez már kicsit kilóg a sorból. Leone "átment" mexikóba és eldobta a "gyorskezű, magányos hősöket, akiknek nincs párjuk pisztolyforgatásban". motor, tank(szerű valami), rengeteg dinamit, ezáltal rengeteg és nagy robbanás, folyton változó, gördülékeny történet. és a főszereplőpáros! James Coburn és Rod Steiger egyszerűen zseniális. Steiger valami olyat nyújt, amit csak nagyon kevesen tudnak. ámde Leone valamit nem talált. ami a Pár dollárral...-ban és a Volt egyszer...-ben működik (visszapillantás egy ködös múltra) itt csak lassítja a történetet. van benne jó pár dolog, ami már akkor is klisének számított. Morricone zenéje egyszersmind fura, fülbemászó és bőven meghaladja korát. kísérlet, akárcsak az egész film, nem is igazán western

7/10

A Hét Mesterlövész / The Magnificent Seven (1960)

van, aki a szaffit, van, aki a szellemírtókat, megint más a robotzsarut látta gyerekkorában nemhogy 100x - mint a többi nagyszerű filmet - hanem 2-300x. na én ezt láttam kismilliószor. most pedig felújított képpel, eredeti (természetesen először), 5.1-es hanggal.
    TÖ-KÉ-LE-TES. minden szempontból. aki nem látta - és tudja, hogy mit várjon egy ilyen régi filmtől - az most azonnal pótolja!

10/10