1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • viizo
    Valkűr (Valkyrie)

Kellemes meglepetés, mivel elég sok netes kritika lehúzta, középszerűnek ábrázolta Tom Cruise második világháborús filmjét.

A kritikák állításával szemben viszont feszült, végig lebilincselő politikai thrillert látunk - ilyenkor gondolkozom azon, hogy a kritikusok sokszor csak bent ülnek a teremben, vagy nézik is a filmet...

A két órás film játékideje nagyon gyorsan elröppent, ami egyrészt jó, mert nem unatkoztam egy percig sem, másrészt emiatt elviseltem volna a történet hosszabb kibontását is, több karakter mélyebb megismerését.

Sok ismerős arc bukkan fel, Terence Stamptől kezdve Kenneth Branagh-ig, de nekem külön kedves volt a kiváló Fekete Könyv / Zwartboek főszereplő hölgyének felbukkanása, aki főszereplő Stauffenberg feleségét alakítja.

Ami pedig nálam vitte a pálmát: végre egy olyan nagyszabású hollywoodi film, ami nem akarja az összes németet egydimenziós hitlerjugendes gonosznak beállítani, hanem annak állít emléket, hogy köztük is voltak nagyszerű emberek - akik a hazájuk szeretetét helyezték az első helyre, és meg akarták dönteni a gonosz diktátor uralmát.

10/8