[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Először is az Iron-man filmen dolgoztak többet, mint a Wall-E-n, nem a házán... de gondolom ez a lehetőség fel sem merült benned, hogy erre vonatkozott volna, amit írtam...
Másrészről van egy hatalmas különbség a között, hogy megcsinálnak egy elképzelt robotról csinált filmet gömböc emberekkel meg ha csinálnak egy totál valáságosnak érzékelhető házat, vasember-páncélt és pl péncélon látható jegesedést. (nézd meg blueray-en).
Most már nem tudom hol olvastam, rég volt, de a LotR első részének a forgatása rekordideig tartott, valami közel 300 napig! És utána jöttek az utómunkálatok.
2001-ben adták ki valóban, csak hogy itt a technológiáról volt szó, amivel csinálták.
A visual effect meg minden ami látvány. Ez biza igaz, csakhogy manapság már nem a robbanásokat díjazzák, hanem az újdonságokat. Ez pedig minden esetben CG. Ráadásul ilyen szempontból elég komolyan megnézik a filmet. Pl ha hang nélkül megnézed a TDK üldözős jelenetét világosan látni fogod, hogy bár mindent beleadtak (és maximális tiszteletem Nolannak, ő a második kedvenc rendezőm), de bizonyos részeknél, mint mikor a batmobil átmegy a falon, sajnos teljesen hihetetlen és összeegyeztethetetlen a kocsi sebessége a fal vastagságával és átszakitásával, nem beszélve a széthulló törmelékről, ami úgy pattog, mintha nem beton lenne, hanem gumicukor.
És ilyen szemmel valóban nem értem a TDK jelölését.