1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Midnight Meat Train (2008)

Tyű, azannya, ez határozottan nem volt rossz! Mondjuk kíváncsi is voltam, hogy egy Clive Barker műből mit tud kihozni az egyik kedvencem, Ryuhei Kitamura, és bár az eredetit nem olvastam, a film sztem minden szempontból simán "barkeres" és "kitamurás" egyszerre. :)
    A sztori egy fotósról szól, aki a Témát, a Város Szívét keresi, és eközben egy évszázados titokra bukkan a metróhálózatban, ami mindörökre megváltoztatja az ő és a szerettei életét. Ha bármi többet írnék, az már spoiler lenne, de aki olvasott már Barker-féle horrort, az képben lesz. :)
    A színészek jórészt ismertebb másodvonalasak, és/vagy sorozatokból ruccantak át, és hozzák az elvárhatót, különösebb panaszom nem volt rájuk. A látvány, de főleg a kamerakezelés és az effektek baromi jók, és itt most nem überrészletes CGI-re kell gondolni (nincs is semmi CG a filmben), hanem a fényekre, a beállításokra, meg úgy általában a jelenetek erősségére. Az effektek és a maszkok is teljesen élethűek, igazán plasztikusak, akinek gyenge a gyomra, az ne kajálás közben/utána nézze, és ez nem vicc. :)
    Nálam az utóbbi évek egyik legjobb thriller-horrorja: erős 8/10. A levonást egy-két jelenet talán túlzóan is... ööö... "részletező" mivolta miatt kapta. :)