[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Revolutionary Road
--helyenként spoilert tartalmazhat!--
óóóóbazmeg de kiszámítható. minden téren. már-már röhejes mértékben. azon pontjai a filmnek, amikor ezt nem lehet elmondani, az egyértelműen az elmeháborodott fickó jelenetei (meg is kapta érte a színész a jelöléseket, nagyon helyesen). ebből meg ugye van 2 :\
igaz, a másodiknál azt hittem, hogy a homlokomra csaphatok és azt mondhatom: "ja, hogy az egész értelme az volt, hogy altattak és most, hogy elértük a csúcspontot azzal, hogy már be tudtam fejezni a mondatokat itt van ez a jelenet és megkapjuk a film eddigi egészét pepitában."
hát erről szó nem volt, jött egy nagyon jó veszekedéses jelenet, aztán megint vissza a jól kitaposott ösvényre, és szegény néző már nem tudja sírjon, vagy nevessen akkor, amikor rájön, hogy a "negyvenakárhányadik" percben tett utalás (na jó, igen tapasztalt filmnézőnek kell lenni, hogy észrevegyük, lehet az utalás nem is a legjobb szó erre) ténylegesen a film lezárása, mondhatni csúcspontja. broáf!
a színészi játék: Winsletet soha nem szerettem, hát most sem kedveltette meg magát velem. az arcjátéka tényleg kitűnő, de amint megszólal...
semmilyen módon nem szabadna színészi játékot számosítani, de most mégis megteszem. a játékának 25%-t túljátsza, másik 25%-át csak mímeli, a maradékkal tulajdonképpen nincs baj :D
Dicaprio előtt viszont le a kalappal! igaz, az első 15 percben szoktatnom kellett magam a gondolathoz, hogy 30 éves(t játszik), mert még mindig 18-nak néz ki :). de a lényeg, hogy nagyon jól hozza a karaktert, ha kell dühöng, ha kell szatirikus, ha kell kedves, éstatöbbiésatöbbi
inkább neki adtam volna a díjakat a két főszereplő közül, ha már mindenképpen adni akartak valakinek
napokban megnézem még a Readert és a Wrestlert is. előbbi ugyebár megint csak Winslet, Oscarra is jelölték. hm, majd meglátjuk.
nem emlékszem, hogy bárki is írta volna itt, hogy látta őket. tudom, egyik sem egy transzfómersz, vagy idióta horror, de nem csak olyanokat kell nézni, khm!