1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    The curious case of Benjamin Button
    ---------------------------------------------------

7/10

Nem tudok rá többet adni, de ezért nem feltétlenül a film a hibás és nem is negatív ez a pontszám (tőlem legalábbis). Nagy várakozással kezdtem neki, és 1 belealvás után sikerült tegnap végig néznem, és nagyon tetszett.

Csalódni ugyan nem csalódtam, de mást vártam. Nem is tudom, lebilincselőbbre, meghökkentőbbre, érdekesebbre, fordulatosabbra számítottam.
    Helyette kaptam egy majd 3 órás eposzt egy kétségkívül nem hétköznapi körülmények között élni kénytelen ember életéről, különösebb fordulatok nélkül. Egy lineáris, romantikus életrajzi film a Benjamin Button élete, az a pár esemény ami néha kizökkent a kényelemes, dokumentumfilmes állapotomból, azok nem igazán felkavaróak vagy meghökkentőek. Magyarán semmi sem zökkentett ki a nyugalmas állapotomból, egyszerűen csak végignéztem a filmet rezzenéstelen arccal.

Nagyon tetszett az a fajta történetmesélés, amit Fincher előadott felvezetve azt ami Daisy-vel történik a próbája után (próbálok nem spoilerezni). Csak az a bajom volt ezzel, hogy funkciótalan volt, nem illett a filmbe. Ha már ilyen eszközökhöz nyúl, akkor nyúljon hozzá többet, mesélje el a történetet egy sor ilyen aspektusból, vagy inkább hagyja ki. Tetszett a dolog, faszán volt kivitelezve, csak nem éreztem idevalónak.

Mással baj nem volt, a maszkok óriásiak, nagyon rendbe vannak, a film erősen kiszámítható, lényegében meglepetések nélküli, de bőven szórakoztató, leginkább talán a Big Fish-hez tudom hasonlítani.

Cate Blanchet pedig hibátlan, egyszerűen leugrik a vászonról a karaktere, minden ízében 3 dimenziós személyt mutat be, lenyűgöző. Pitt pedig Pitt, különösebben megfogó pillanat nincs, de semmi negatívum sincs a játékában.

Maradandó alkotást tett le Fincher az asztalra, amivel ismét bebizonyította előttem, hogy a leg-leg-legnagyobb rendezők között a helye.