[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Dettó ez volt az érzésem nekem is, valami hiányzott (mondjuk ez az előzetesen agyonrajongott filmek átka - az ultramagas elvárások).
Bale tényleg nem Batman típus (eddig az Amerikai Pszichóban volt a legjobb). Bár az elegancia megvan hozzá (mint Bruce Wayne), de valahogy "munkaruhában" nem hiteles. Talán ezen segített volna ha látványosabb és megkoreografált (!) verekedések vannak a filmben. Nagyon nem tetszett a mély, dörmögő hang, hiteltelenné tette az egészet (tudom hogy képregényadaptáció, de akkor is).
Ledger tényleg nagyon jó volt, csatlakozom a rajongókhoz. Eszméletlen volt amit művelt, kicsit tényleg realisztikusabbá téve a Joker karaktert (már a Nicholson féle sem volt rossz, de azért az inkább a "mesebeli gonosz" kategória volt). Persze a legjobb jeleneteket/poénokat ("I'm gonna make this pencil disappear.";"Do you know how I got these scars?") is ő kapta szóval azért a szerep is hálás volt.
Öröm volt látni Gary Oldman-t is végre pozitív szerepkörben. Tényleg sikerült megcsípnie Gordon karakterét, aki valamilyen okból kifolyólag az eddigi Batman filmekből kimaradt (a Begins-t nem láttam, gondolom már abban is ő volt).
A film hangulata teszett, sikerül átmenteni a Burton filmek sötét, kissé nyomasztó hangulatát. 1-2 jelenetnél (pl. az elejét - amikor egész világos van odakinn - én megfejeletem volna egy kis esővel, hogy kicsit homogénebb legyen az egész).
A sztori nem volt rossz (jó hogy Jokert "hozták vissza"), bár 1-2 jelenetnél tudtam mi fog történni (nyitójelenet - Joker maga az egyik bankrabló, a nagydarab néger rab kigórja a távkapcsolót...), persze lehet hogy a hiba bennem van és túl sok filmet láttam :/
Amivel nem békültem ki, azok a kellékek. Emlékszem hogy mennyire beharangozták: ez lesz az első Batman film ahol a szereplő mozgatni tudja a fejét nyakból a gúnyában, tehát nem lesz úgy lekorlátozva a mozgás mint az eddigi filmekben. Ehhez képest ez szinte soha nem vehető észre, a verekedős részek pocsékak - közelről felvettek és túl sok a vágás benne.
A Joker sminkjével már megbarátkoztam, de Batman járművei borzalmasak. Tudom, kellett hogy elférjen a motor az autóban (remek ötlet volt), de a megvalósítás borzalmas, mind a formatervezetlen autó, mint az idióta "bármikor felboruló" motor.
Nálam is 7-8 pontot kap, a 9-10-től egyértelműen elmarad.
U.i.: Seagal nagyon sarkos példa, szerintem botox-szal kezelteti magát nehogy a színészi játéknak akár csak a csírája is megjelenjen az arcán. Chuck Norris-hoz hasonlóan ő sem tud sírni (többek között), csak amíg Chuck visszafogja magát, addig Seagal genetikailag kódolva van a sírás ellen...