1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Eagle vs Shark (2007, http://www.imdb.com/title/tt0494222/)
    Új-zélandi érdekes... hm, film. Nem is tudom, mit lehetne mondani róla, még a történetét sem könnyű összefoglalni. :) Aki rá tud lazulni a rém egyszerű filmekre és karakterekre, azoknak kötelező, másoknak unalmas lesz. 7/10

Kabluey (2007, http://www.imdb.com/title/tt0816545/)
    Amcsi családi vígjáték gyerekekkel. Már látom is mindenki arcán a fintort. :) Pedig nem, ez nem amcsi családi vígjáték gyerekekkel, bár tényleg amcsik, meg családok és gyerekek vannak benne. :P
    Szóval dúl az iraki háború, már a Nemzeti Gárdából is behívnak embereket, így sok család marad apa nélkül egymagában. Leslie is magára marad két iszonyat rossz gyerekkel, de vissza kell mennie dolgozni, mert különben megszűnik a biztosításuk. Nincs más megoldás, a férje öccsét, a kissé egyszerű, nagy gyerek Salman-t kell elhívnia, hogy napközben felügyeljen a kölykökre. A tipikus kliséket gyorsan letolva a film ott vesz először fordulatot, amikor Salman is munkát kap, egy halódó IT-cég kabalafiguráját (ez a Kabluey, egy kék, nagy fejű humanoid) kell felöltenie, majd a másik érdekesség akkor történik, amikor rájön, hogy anyuci bizony nem csak meló miatt marad ki otthonról. Salman elhatározza, egyszer az életben valamit rendesen megcsinál és nem hagyja, hogy a bátyja családja szétessen...
    Jópofa, mókás film, hasonlóan az előzőhöz képes megmagyarázhatatlan idióta vigyorgás-rohamokat előidézni, bár nem fogunk a földön fetrengeni a röhögéstől. 7/10
    U.i.: Sztem volt benne egy logikai baki a gyerekzsúr kapcsán (ki kit láthatott és ismerhetett), de igazából mindegy.

Shamo (2007, http://www.imdb.com/title/tt1029238/)
    Japán-HK manga-feldolgozás. Az eredetit nem olvastam, nem tudom megítélni, mennyire hű.
    Ryo, az intelligens, eminens tanuló kettős gyilkosságért börtönbe kerül. A bíróság a vádlott némasága ellenére is bizonyítottnak látja, hogy ő ölte meg a szüleit. Fiatal kora miatt csak két évet kell leülnie, de az egyik legszigorúbb fegyintézetbe kerül, húga, Megumi pedig eltűnik valahol a prostituáltak világában. Ryo-t hamar kipécézik maguknak a helyi bandák, állandó megaláztatás, erőszak és verés a sorsa, és már-már megtörik, amikor összefut Kurokawával, aki életfogytos, mivel megölte a japán miniszterelnököt. Kurokawa kegyetlen, mindenen és mindenkin átgázoló szelleme, valamint legyőzhetetlen és brutális közelharci képességei hatással vannak Ryo-ra is: a fiatalemberből az edzések és a szellemi terror hatására lassan a mesteréhez hasonló figura válik. Amikor kiszabadul, elindul, hogy megtalálja a húgát, Kurokawa pedig titokban benne látja azt az eszközt, akivel leszámolhat régi ellenségeivel, és ennek érdekében még misztikus eszközöket is bevet...
    Mindez nagyon szépen és izgalmasan hangzik, kár hogy a filmben ez valahogy kevéssé sikerült. Igazából azzal volt bajom, hogy a srác béna. A forgatókönyv keményen beletunkolja az aljasság és kegyetlenség mocskába, ő maga is tökéletesen ilyenné válik, a harcokban mégis bénázik, (többnyire) megverik, súlyos sérüléseket szerez. Oké, mindig talpraáll, de a felvezetés és a börtönévek bemutatása után valahogy... mást vártam. Más kritikák is főleg ezt kifogásolták. Azért egy 6/10-et megér.

Iron Man (2008)
    Jó volt, nekem tetszett. Eleve minden olyan szuperhős jobban bejön, ami nem valamiféle kozmikus sugárzás, mutációt okozó szer, radioaktív pókcsípés, stb. után kapja az erejét, hanem a saját eszéből, képességeiből jut el valamilyen emberfeletti szintre.
    Mivel ez volt a felvezető film, kicsit sok üresjárat és bemutatás volt benne, kevesebb akció, a főgonosz sztem röhejes és kiszámítható volt, de a két fő karakter (Stark & Potts) elvitte a hátán a filmet és a végső bossfight is kárpótolt valamennyire. Legyen mondjuk 8/10, mert az utóbbi évek szuperhősös filmjei közül eddig kb. ez jött be legjobban (a TDK még kimaradt, de majd pótolom).