[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[REC]
Szokványos kliséhalom, amit a kézikamerás fílinggel próbáltak eredetivé tenni.Aki már látott 2-3 "tipikus" horrort, az percről percre tudni fogja mi fog történni.Többek között olyanokat olvastam róla, hogy ijesztő.Nem tudom, de nekem marhára nem sikerült egyszer sem beszarni, mivel minden ijesztésre szánt jelenet teljesen kiszámítható volt.
4.5/10
Klisé klisé hátán:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-Felmennek a bajuszos faszi lakásába és a doki bezárja magát egy rácsos ajtó mögé, mert tudja, hogy megfertőződött.Itt a bajuszos fickó nekidől a rácsnak és oldalról veszi a kamera, hogy ne lássunk mögé a szobába.Természetesen csak a nagyon hülye nem tudja, hogy hirtelen zombikéz fogja elkapni a nyakát.
-Amikor az utolsó szobában vannak, találnak egy padlást.Felrakják ide a kamerát és lassan elkezdik körbeforgatni, hogy lássák mi van fent.Tegye fel a kezét, aki megijedt és nem számított rá, hogy hirtelen egy zombi lesz ott.
-A zombi kiüti a kamera lámpáját, és éjszakai módban veszik tovább, de mi tudjuk, hogy ez is csak azért történik, hogy sejtelmesebben, ijesztőbben tudják majd mutatni a semmiből előkerülő zombikat.
-Alien-effektus.Vagyis hogy a legelső átalakulásig órák telnek el.Mikor már mindenki, többek között a néző is szembesül azzal, hogy mi folyik itt, onnantól kezdve nem szaroznak tovább, hirtelen elég lesz mindekinek cca. 1.2 perc az átváltozáshoz.
-Az örök vesszőparipám, vagyis hogy már a film elején tudod, hogy megdöglik mindenki, az olyan nyílvánvaló volt, mint amennyire egy Mike Tyson Vs.Sebeők János küzdelem boritékolható.
...és még sorolhatnám.