[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Előre leszögezem, ahány ember annyi vélemény.
Megnéztem Az Esemény-t, moziban. Nem vagyok sűrű mozi látogató mégis a sok szélsőséges vélemény miatt valami olyasmi késztetést éreztem, hogy ezt mindenképp meg kell néznem. Nem csalódtam. Lehet mondani, hogy a rendező (Shayamalan) egy meg nem értett zseni csak úgy mint Tarantino, hisz midnketten csináltak már jó filmeket és egyben bűn rosszakat is, de más szemében csak jó filmeket és egyesékében csak rosszat. Tulajdonképp lehet, hogy az is sokat dob az egészben számomra, hogy éppenséggel pont most olvastam Stephen Kingtől a Mobil c. könyvet és valahogy amit ott elolvastam és elképzeltem egy-két helyen mintha pontosan leforgatva visszaláttam volna a vásznon. A film nem spirázza túl az öngyilkosságokat, kellően adagol, kellően rejtélyesen. A folyamat elindul a menekülés és a történések néha-néha pöppet keveset sugalltak de igencsak emberi érzéseket váltottak ki. A főszereplő sráccal én sem vagyok kibékülve az elején még az 'asszony' is taszított de azért a végére cask megkedveltem. A vége aki látta tudja, hogy sablonos. Kaptunk rész információkat, de teljes egészében nem tudjuk meg korrekten a választ. Talán mindenkinek magának kell rájönni, hogy mi lenne az. Ez talán csak a kezdet, egy figyelmeztetés ahogy a filmben is mondják. Minden esetre nem találtam olyan borzasztónak mint ahogy a kritikák egy erős hetes-nyolcast a tízes skálán adok neki.
Támadhattok.