Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
"es en nem fogtam fel hogy miert haltak meg a vegen de errol tobbet a SPILER resz allat."
ez nem fert bele a spiler ala???
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Hát vegyes érzelmekkel írom ezt a pár sort. A pozitívuma, hogy alapvetõen jó, bár kicsit elnyûtt történet, megjelenítés
7.5/10
Wild Zero-t megnézted már?
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Nos, ami az angoloknak a Shaun of the Dead, a japcsiknak a Wild Zero (talán), az a hongkongiaknak a Bio-Zombie. Ezzel már elõre is vetítem, hogy mekkora egy állatsággal van dolgunk. 😊 (Az alább következõ neveket szabadfordítottam angolból a hatás kedvéért. 😊 )
Hihetetlen Fafej 😊 és Õrült Méhecske 😊 egy nagy pláza egy noname emeletének noname sarkában másolt lemezekkel és VCD-kkel üzletelõ boltot visz, de jobban érdeklik õket a csajok, meg a bulizás, mint az üzlet. Fafejt legfõképpen a szomszédos kozmetika új szépsége, KétZsemle (olyanok a mellei, mint két zsemle, és tényleg kis cukorfalat a csaj 😊 ), Méhecskét pedig a telefonos bolt vezetõjének felesége, Mrs. Kui. Fafej és Méhecske éppen a fõnökük autóját próbálná visszaszerezni a szerelõtõl, mikor majdnem elgázolja õket a fehér BMW, ami láthatóan nagyon siet valahová. A srácok elhalmozzák a szokásos "jókívánságokkal" õket, de nem is foglalkoznak az üggyel tovább - pedig kellene. A BMW utasai ugyanis egy titkos találkára igyekeznek, ahol magasrangú fõ-fõ-muftik iraki vegyifegyvert vesznek, amit egy kólásüvegben csempésztek be. A fegyver hatása elementális: az áldozatokból félhalott, õrjöngõ zombikat kreál, amelyek borzalmasan bûzlenek és tele vannak mindenféle ocsmány kelésekkel. Természetesen a tesztkísérlet balul üt ki, és elszabadul pár alany. Egy, az anyaggal menekülõ fickót pont a két lüke üt el késõbb, és hogy megszabaduljanak a rendõröktõl, a félholt fickót - akit megitattak az anyaggal 😊 - begórják a csomagtartóba, és elviszik a plázába. Horrorfilmeken edzõdött nézõknek mondanom sem kell, hogy ez milyen hiba. 😊 Miközben hõseink lopnak, csalnak, hazudnak, és csajoznak, a pláza bezár és a bent ragadtakat elkezdik levadászni a zombik. A végét azértsem lövöm le, mert van egy alternate ending is, azt is érdemes felkutatni, jó poén. 😊
Ez a film totál kész. 😊 A két srác dumája, viselkedése, a körülöttük lévõ egyéb figurák hasonló kvalitásai mindent ütnek. A látvány lényegtelen, a zombik eszméletlen röhejesen néznek ki (és úgy is viselkednek 😊 ), de nem õk a fõszereplõk, az olyan "igazzy" zombis jelenetbõl kevés van - szerencsére, mert ez nem egy szimpla túlélõhorror, hanem egy nagyon komoly paródia. 😊 És nagyon jó.
Értékelés: 9/10 (megtekintésre erõsen javallott, a mellékhatások tekintetében kérdezze orvosát vagy gyógyszerészét 😄 )
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Najó, tán mozinapra rábeszélhetõ vagyok...
kitelteleül=hiteltelenül
Továbbá Sephi véleményében sem a színészi játékot tartotta kevésnek, nem értem miért lovagolsz a színészeken.
Egy ilyen filmnél vajmi kevés múlik rajtuk, mint mondottam: forgatókönyv, rendezés és még operatõri munka számít elsõként, utána talán jöhetnek a színészek képességei.
Mellesleg megnézhetnéd Angelina egy-egy korai -tomb raider- elõtti filmjét is, nem konkrétan amire oscar-t kapott, volt ott még más is...
Noés Braddel meg mibaj? Tán kitelteleül játszott a Blöffben, vagy a Harcosok klubbjában, netán Hetedikben?
Egész jó film ! Nem esel hanyatt tõle, de jó iparosmunka, egyszer abszolúte nézhetõ, sõt még szórakoztatónak találtam itt-ott. Látszik, hogy a forgatókönyvíró legalább megnézte az elsõ filmfeldolgozást, sõt talán a könyvet is olvasta (hogy-hogynem, ez ma már nem divat). Kellemeset csalódtam SP bácsiban, mivel az utóbbi évkeben már csak szemetet gyárt, ez pedig már majdnem film.
Ami nekem személy szerint nem jött be, hogy itt szemtõl-szemben is találkozunk az idegenekkel és részemrõl inkább viccesek/édik lettek, mint félelmetes idegenek, amitõl belémfagy a vér... (az elsõ filmverzióban pl. csak az egyikük karját láttuk, ahogy halottan kilóg a ledõlt tripodból, az legalább elég sejtelmes úgy, ránk bízza a dolgot) Jah, szal. Giger nélkül úgy tûnik sosem fogják már eltalálni az "ALIEN" alien design-t... 😄DD
A Dakota kicsaj nekem nem tûnt elég "áratatlan/védtelen kislánykának", de hát a sztori modern korba ültetve egy modern gyereket követelt.
A filmben volt jó sok a béndzsa rész és hibák is akadnak szépszerével term., de nem zavaróak. Mondjuk a bujócskázás a tripod zsenzorral egy idõ után nekem már gáz volt, dehát...
A gépekkel viszont semmi baj, bár nekem hiányzott az elsõ film, vagy a musical verzió ticsung-ticsung fegyver hangjai (😄DD), de ez sem volt rossz. Jó, hogy tartották magukat designban az oldschoolhoz.
A HalfLifeosoknak meg izenem, a WotW elõbb volt kissé, szal. nem a WotW HFes, hanem ferdítve...Khmm...
A baktériumokkal nem számoltak ecsémmag !
😄
Ekkora baromsagot. Oszt mindehol agyon dicserik pedig egy nagy baromsag. Semmi humor semmi real akcio nincs benne csak tipikus nyalangsagok. Inkabb neztem volna meg mast.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
hát jó kis limonádé film volt, Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson fõszerepléseikkel. Nagyon szép helyen nagyon szép nõk táncoltak. Talán ez volt a legnagyobb pozitívum 😊 . Történet egy picit kiszámítható, de pici csavar van a végén. Egyszer mindenféle képp érdemes megnézni.
5/10
Erre mondtam hogy erdekes. A Shrek 2 nekem pl ultra gagyinak tunt es alig rohogtem.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
😉
De addig is beérjük az õsszel érkezõ Tom Yum Goong-gal, ami a trailerek alapján ütni fogja az Ong-Bak-ot. 😛
Ui: Vesszen a Nemo! 😊
Hát...asszem nem sok jót igér a Világok háborúja, viszont az Angelina és Brad-es filmre már kiváncsi vagyok.
Ami igazán hiányzik...az egy American Beauty stílusu, sok mondanivalóval fûszerezett, piff-paff és "huh, de rohadt sokan csapnak össze" effekt nélküli film...amiben valóban szemtanúi lehetünk a színészi tehetségnek, nem csak ámulunk és bámulunk, hogy 2 dzsedáj milyen ügyesen meg tud állni két mozgó placcon a lávatenger felett.
Canon 450 D
En mar regen nem neztem ugy filmet hogy tatot szajal. Tegnap megtortent. Oszinten annyira utos efektek voltak es annyira teccet minden hogy ugraltam oromomben. Viszont sajnos ebben is megvoltak azok a hulye clishe-ek amik nekul nem film egy holivudi film. Ja es en nem fogtam fel hogy miert haltak meg a vegen de errol tobbet a SPILER resz allat.
SPILER es foleg az a par dolog ami kibaszottul zavart es azok amik a legjobban teccetek.
Ami teccet az foleg a nagy allat masinak mukodese , a folyon lefolyo hullak es vegeppen pedig az az ego vonat ami elhaladt. Nem beszelek a harcokrol es minden mas efektrol. Amikor rajott a fiu hogy lealt a pajzsuk es elkezdik oket lonni raketavetokkal jaj! 😄
Ami meg nem teccet :
Mar maga az a teny amikor lezuhan a repulo a haz mellet mindent elsoporve de a kocsinak ami a haz mellet parkol semmi baja es hogy a vegen a gyerek megis tuleli de tiszta poros mintha nem lett volna ideje furodni egyet... jo arrol ne is beszejunk hogy amikor az elso vihar utan minden elektornikus cucc meghal de amikor az elso gep kijon a foldbol a pasas vigan kamerazik.
Vegso sorban pedig miert is haltak meg a vegen? Azert mert nem tudtak alkalmaszkodni a termeszethez?
Igen, az egy überciki rész, én szégyeltem magam :-)))
elég ha annyit idézek a filmbõl amikor darth vader elorditja magát hogy
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
na az ciki 😄
Takashi Miike-t remélem nem kell bemutatni senkinek, a japán rendezõ-zseni (mások szerint elmebeteg 😊 ) munkái szinte kivétel nélkül nagy népszerûségnek örvendenek a rajongók körében - pozitív és negatív értelemben egyaránt. A Rainy Dog egy korábbi munkája, abból az idõszakból, amikor még tudott úgynevezett normális filmeket csinálni. 😉
Yuji Tajvanon él, a fõvárosban. Középkorú férfi, aki alantas munkákból tartja el magát, és egy lakásnak aligha nevezhetõ egyszobás koszfészekben húzza meg magát. Csendes, nemtörõdöm alak - valamint az alvilág egyik megbízható végrehajtója, egy Japánból szökött jakuza, aki kérdés nélkül megöl bárkit, akire a fõnöke rámutat. De a dolgok kezdenek összekuszálódni körülötte... Elõször is elkezd zuhogni az esõ, és õ utálja ezt. Aztán megjelenik egy nõ, akinek még a nevére sem emlékszik, és ráhagyja egy egyéjszakás kalandja emlékét, egy hatévesforma fiút (csúcs jelenet! 😊 "Õ az apád, õ majd gondoskodik rólad. Eddig én vigyáztam rá, most te jössz. Ennyi, viszlát... Ja, és nem tud beszélni. Szomorú, nem?" 😄 ). Feltûnik egy japán fickó is, aki három éve vadászik rá, és addig nem térhet haza, míg meg nem öli Yujit. Aki ráadásul elkövet két hibát is a legutolsó megbízatása során: elemeli a legutolsó áldozata aktatáskáját, tele pénzzel, valamint az áldozat testvére látja, hogy ki ölte meg a bátyját. A testvér bosszút forral, és ennek érdekében Yuji fõnökével is hajlandó együttmûködni...
Yuji eleinte nem törõdik a fiúval (aki a kukákban turkál, és kóbor kutyákkal alszik, de állandóan követi a férfit), de amikor menekülnie kell, magával viszi õt is, és egy prosti nõismerõsét is. Már-már kialakul közöttük valami családféle közösség, amikor az üldözõk végre szagot fognak... És közben csak esik és csak esik az esõ...
A film a Triad Society trilógia középsõ tagja, bár az elõzmények (Shinjuku Triad Society) és a lezárás (Ley Lines) nálam még kimaradt, önállóan is tökéletesen élvezhetõ (a visszautalások olyan halványak, hogy elhanyagolhatók). A helyszín Taipei, Tajvan fõvárosa, annak is valami eldugott, nevenincs külvárosa, ahol helyi bandácskák fõnökei játsszák az eszüket. Minden csupa mocsok, és kosz (jellemzõ, hogy a szikrázóan kék tengerpart melletti jeleneteket olyan partszakaszon vették fel, amit elborít a szemét és a mocsok), az emberek arctalanok (a szereplõkön kívül mások arcát alig látni), és senkit nem érdekel, ha valaki fényes nappal bemegy egy étkezõbe és agyonlõ valakit a családja szeme láttára. A film végig ezt a lehangolt, nyomott, noir-os stílust követi, a végefelé kis halvány reménysugárral, ami a lezáráskor szomorkássá és letörtté válik. Alig pár karakter van csak, és a történet is olyan egyszerû, mint a facsipesz, mégis, a zseniális rendezés baromira élvezhetõvé teszi a filmet. Miike keveset beszélteti a színészeit, de nagyon ügyesen operál a képi jelzésekkel, és mindig felhívja arra a figyelmet, amit fontosnak tart kiemelni (egy piros esernyõ, egy sárga esõkabát, zöld cipõ, fehér kabát, ázott arc, stb.). A zene pedig hol szomorkás távol-keleti, hol vidám, country-ra emlékeztetõ vadnyugati muzsika, ami pontosan passzol a jelenetekhez.
Értékelés: 8/10 (mestermunka).