[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A gyilkos fák támadása (The happening)
--------------------------------------------
1/10
Shyamalan a mélyponton. Borzasztó a film. Nem hallgattam öreg barátomra és beültem rá, mert 2 verzió volt, a hulk és ez. A hulkról csak rosszat olvastam eddig, a Happeningről meg ugye megoszlottak a vélemények, így ezt választottam. Vesztemre. 1,5 óra tömény unalom, következetlen baromság.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Adott ugye egy vírus, amit a növények árasztanak magukból a nagyobb emberi közösségek környékén, ezt védelmi mechanizmussal magyarázza drága író/rendezőnk. Aha. Csakhogy amikor már 10 fős, majd a végén 3-4 fős emberi csoportokat is célba vesznek a növények, az valami nevetséges. És a horrorisztikus közvetítő elem, amit ha a kamera mutat akkor össze kellene szarnia magát a kedves nézőnek, nos az a SZÉL! Ami ha feltámad, indul a kollektív öngyilok. NORMÁLIS EZ A FAZON????????
De ez még semmi.
Ad1. olyan mellékjeleneteket kellett bevetnie a nemlétező feszültség "fenntartása" céljából, mint a házból gyerekek fejét puskával szétlövő, komplett idiótán válaszoló emberek. Vagy a végén a film csúcspara tetőpontját jelentő idegbeteg vénasszony, aki persze életnagyságú porcelángyereket szeretget az ágyikójában és komplett idióta. Mi ez basszus, Pszicho???? Atyám.
Ad2. A gyilkos növények pusztításának a vége az egész keleti parti zónában PERCRE PONTOSAN EGYSZERRE ÉR VÉGET.
Magyarázat? Óóóóóó, tehetséges író/rendezőnk ilyesmivel nem fárasztja le magát és minket. Egyszerűen úgy gondolta, hogy egy ilyen über rejtélyes sztorinál bőven megfelel a "erre nem tudjuk a magyarázatot" magyarázat.
Magyarul adott egy sztori, amiben a népek menekülnek a láthatatlan méreg ellen, nincs ellenszer, ellenfegyver, trükk, vagy akármi, amiért izgulhatunk, hogy hőseinknek vajh siker-e LEGYŐZNIÜK a főgonoszt. Nincs ilyesmi, elégedjünk meg a "vazze, mázlijuk volt, pont vége lett az attaknak mikor má megakartak halni" befejezéssel.
Ja és a főszereplő nő feje is idegesített. Plusz még egy jeleneten húztam fel magam, aminél egyértelműen a Jelek igazán parás, home made-ufó megmutató videóját próbálta lekoppintani. Az állatkertes oroszlános-gondozó karletépésre gondolok. Ami persze egy mms üziben érkezett kb. HD minőségben egy szereplő mobilkészülékére. Marhára nem működött.
Aztán poén, na abból konkrétan egyetlen van a filmben, az is elég visszafogott (műanyag virágos rész).
Egy pontot a Jeep-es jelentért kapott, az marha profin volt megcsinálva.
Szóval csalódtam a paliban, a következő filmjét max dvd-n nézem meg. Nem ajánlom senkinek.