[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Forbidden Kingdom (2008)
Jackie Chan és Jet Li egy filmben? Pár éve, amikor jött a hír, majd' minden akciószínész rajongónak felcsillant a szeme. Pedig azt hittük, a High Risk (mű?)balhé után ők már szóba sem fognak állni egymással, de ezek szerint volt annyi pénz, amennyiért igen. Aztán jöttek a plusz infók, hogy Yuen Woo Ping lesz a koordinátor, ami után azért némileg visszavettünk a lelkesedésből. Amikor kiderült, hogy amerikai rendező lesz (Minkoff? Ugyan már! A Lion King-en és a Stuart Little-okon nem hiszem hogy hiteles akciórendezővé lehet edződni...) és lesz valami amcsi szál is, ott már sokan előre leírták az egész projektet. Többé-kevésbé igazuk is lett...
A sztoriról nem írok semmit, mert olyan egyszerű, mint a faék, amit tetéz, hogy erősen amerikai stílusban lett megcsinálva. Ugyanazok az ezerszer elpuffogtatott klisék talán kínai eredetiben még nem lettek volna ilyen fárasztóak, de így már borzasztóak voltak. Chan hozza a Drunken Master-es figurát, Li a hallgatag monkját (Monkey King-ként sokkal szórakoztatóbb), a tipikus kínai filmb*zi amcsi gyerek meg a csetlő-botló figurát, akiből pár hét alatt mestert faragnak. Broáf...
A filmet igazából egy dolog menti meg: a Chan vs Li összecsapás a hegyi templomban. Nincs szétdrótozva, mint a többi harcjelenet, jó hosszú, látványos és profi.
Na jó, a két eyecandy csaj is jó. Már pozitív, hogy nem azt az agyonhasznált Ziyi-t akarták beleerőltetni. Vagy csak nem volt pénzük már megfizetni, de én kifejezetten örülök, hogy így alakult.
Összességében csalódtam, jobbat, vagy inkább mást vártam. Kap mondjuk egy 6-ost, de ez a maximum, amit megérdemel.