[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Vantage Point - Nyolc tanú
Hát ez mi a faszom volt? Na, először is: azért néztem meg a filmet, mert netszerte mindenki 7-8 pont körül értékelte, gondoltam olyan nagyon rossz nem lehet. Akkor vegyük sorjában! Spanyolhonban az amerikai elnök egy beszédet akar tartani a világbékéről meg a terrorizmus elleni harcról, de lelövik és a merénylet után még egy (ill. kettő, de nem ez a lényeg) bombát is felrobbantanak a helyszínen. Ezeket az eseményeket, ill. az ezt megelőző és utána következő néhány percet követhetjük figyelemmel 8 tanú szemszögéből, kb. 6-8 perces ciklusokban, kivéve az utolsót, mert az kb. negyed órás-húsz perces! Az egyes részek egy-egy cliffhangerrel fejeződnek be, biztos sokan hallottátok már a kifejezést, így hívják azt a megoldást, amikor egy epizódot függőben hagynak vmi -a néző érdeklődését az egekig fokozó- fordulattal! Eddig a rizsa.
Egy ilyen filmnél mi a fontos? Hát először is az, hogy precízen kezelje az időt, hiszen ha egyértelműen erre van kihegyezve, akkor a legapróbb hiba is szemet szúrhat, hát még az olyan vérlázító marhaságok, hogy az egyik szekvensben fél perc telik el a két robbanás között, a másikban meg legalább 3-4. Mert bár ezt nem mondják, de nagyon úgy tűnik, és úgy is kellene lennie, hogy valós időben mennek a dolgok. Hát nem.
Ha meg már nézőpontozunk és nyolctanúzunk, akkor illet volna az egyes részeket úgy megcsinálni, hogy tényleg azt lássuk csak, amit az adott szemtanú! De itt kurvára nem ez van, vegyítik az egészet mindennel, főleg a vége felé!
Azt is sok helyen olvastam, hogy az autós üldözés hihetetlenül fasza. Hát emberek, van egy srác, Jason Bourne a neve... folytassam? Itt volt vmi sétakocsikázás, aztán mikor vége lett, én még vártam a nagy autós jelenetet, de szépen rá kellett jönnöm, hogy ez volt az.
Amúgy az egész tele van hiteltelen ökörségekkel, nem értek rengeteg dolgot, olyan kibaszott amatőr volt az egész és annyira hülyének nézi a kedves nézőt, hogy az már fáj. Aki csak egy évadot is látott a 24-ből, az tudja, hogy lehet ezt elegánsan és jól is csinálni, precízen, nem így "durrbele a közepébe, aztán úgyse veszi észre a néző a sok fasságot" ...
De van két pozitívum is: Dennis Quaidnek jól áll ez a szerep, ill. az operatőri munka kiváló, pláne amikor a végén keresztülmegy a kamera a mentőautón, az nagyon tetszett! Videóklip style, a Bad Boys első részénél haraptam rá, azóta bejön.
Tudnám még ragozni, de minek, úgy szar, ahogy van, arra jó volt, hogy lássam, mivel hülyítik manapság a népet.
qka
2/10