[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Macskafogó 2
Megjelent a DVD, megnéztem én is. Hát, így utólag azt mondom, ezért kár volt. Nem volt olyan vészesen sz*r, de a DVD-k - szerintem - a polcokon fognak maradni (miközben az újra kiadott első rész vélhetően továbbra is menni fog; már ha van még olyanvalaki, aki nem vette meg...).
Rajzstílusra, grafikára nem panaszkodom, nekem okés volt, még a CG jelenetekkel sem problémáztam (sztem nem voltak feltűnően elütőek a 2D-től). A zene... hát az borzasztó volt. Önmagukban hiába tűnnek hallgathatónak, a jelenetekhez többnyire közük nem volt, teljesen idegenül hangzottak. A végén az a dal meg... jaj...
A sztori is felejtős. Az eleje még korrekt, vannak felállított alaphelyzetek, érdekes lehetőségek, jól vezetett dialógusok, érezhető a film tempója (bár a spenótfarmos bejátszás teljesen idegen), a néző már felvázol magában néhány várható (még ha sablonos) történetszálat is. Aztán még Moloch érkezése és a vadmacskák indulása sem vészes, de utána széthullik az egész. Az idióta lövöldözések, a "transformer vs devil" jelenetek, a régi karakterek nagy részének tökönszúrása (kivéve mondjuk a patkányokat, azok kb. hozták a régi stílust), a szuperlogikai következtetések porszemnyi infók alapján mind-mind hangulat-, de legfőképpen mítoszrombolók. Azért nem kellett volna ilyen primitív húzásokkal lemenni debilbe, az első rész tökéletesen működött ezek nélkül is...
A film kezdetén még bizakodtam, az első néhány jelenet még egész okés volt, és már gondolatban készültem jól leírni a fikázókat, de a stáblista alatt már el kellett ismernem, hogy igazuk van. Középszerű, fájdalmasan egyszernézős, az etalonhoz képest méltatlanul gyenge. Kap tőlem mondjuk egy 5/10-et, és ezzel felejtsük is el.