[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
REC
Egész pofás cucc volt. Reménykedtem benne, hogy ha már európaiak (spanyolok), valamit hozzá tudnak tenni az eredeti alapötletekhez
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!,(elsősorban Blair Witch, másodsorban szvsz Demons I-II)
és ez be is jött. Az elejét kell túlélni, ami tkp. csak egy felvezetés, amíg a stáb a "helyére" kerül, utána már rendesen végig lehet izgulni az egészet. Emellett a BW-től eltérően nem csak paráztatás megy, hanem full direkt rémes-véres jelenetek is (vagyis aki unta a BW-t és több "plasztikusságra" vágyott, az nyugodtan bepróbálkozhat ezzel a filmmel :) ), miközben a sztori is szép kerek egész, nincs benne bakugrás, minden meg van magyarázva. A vége, az "utolsó szoba" és a "guminő" ;) nagyon komoly.
Én utoljára kb. 10-12 évesen féltem a Freddy első részén (aznap este semmit sem aludtam :) ), az azóta eltelt jó húsz éve ez volt az első olyan film, ami megborzongatott itt-ott. :)
Értékelés: erős 7/10.
Sajnos a film még az elején lévő kb. 15 perces felvezetéssel is alig több, mint egy óra, bár ha belegondolok, a tempó és a kerek történet miatt nem is nagyon lett volna lehetőség tovább húzni (esetleg a középső részekben). Fene tudja, én mindenesetre rövidnek éreztem.
Érdekesség, hogy a film "hivatalos" operatőre önmagát "játssza", még a neve is ugyanaz. :)