[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
jefferson83 #36693 No Country for Old Men
Sikerült a végére érnem. Engem nem tudott meggyőzni a film. A jó film (nálam ott kezdődik), amit máskor is szívesen előveszek és megnézem legalább mégegyszer. Ez marad az egyszer nézhetős kategória. 5/10
Ami tetszett:
-Nem volt benne zene, amit talán észre se vettem volna, és ezt én jó jelnek tartom.
-A szereplők. A pszichopata figurája nagyon el van találva.
-Helyszín.
kb. ennyi
Ami nem tetszett:
- Alapvetően a film a 3 főszereplő mentén "döcög", akiket egy nem túl vaskos történet ölel körül (csak a filmről beszélek!). Nálam speciel a seriff figurája volt a legérdektelenebb. Hogy miért? Egyáltalán nem szándékozott aktívan részt venni a történetben. Erre a végén megpróbáltak választ adni (a seriff múltjával), de az erre való utalás annyira kevés és információhiányos volt, hogy nálam nem érte el a célját.
- A pszichopatánkkal történt utolsó esemény pedig (sztem) teljesen öncélú volt, egyáltalán nem lett volna rá szükség, már előtte el volt varrva a szál. Inkább csak a dobjuk fel valamivel a filmet érzésem támadt.
-Az egyik ami miatt vagy szertjük a filmet vagy nem az lehet, hogy túl sokszor magára hagyja a nézőt és "rábízza" a történet kibontását -> ehhez pedig szinte nem is ad segítséget. Én is szeretem a hasonló filmeket, de itt a nyitott részeket túl soknak találtam.
pl.:
"Amikor Llewelyn azonban már a feleségét is beáldozza és ráadásul félre is kefél, a film és a történet, ill. a filmegyensúly szempontjából kibillen és "elértéktelenedik".
Itt én is elvesztem, igaz a filmet 3 részletben néztem meg :) Őszintén szólva a film után én ezt nem feltételezném Llewelynről, de az a helyzet, hogy talán ez is kiolvasható a filmből. Főleg azok után, hogy az egyetlen nőnek akivel találkozik a jegygyűrűjét mutatja meg először.
Természetesen mindezt csak a film alapján mondom és semmilyen háttérinformációm nincs, és sztem nem is kell, hogy legyen, ha a filmről mondok véleményt.