Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Feltétlen, csak tudnám valahonnan megszerezni õket. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Loál János
Remélem Ramza is elmondja véleményét, Õ mindig olyan okosakat szokott mondani (1-2-8-3291294 kivétellel 😮D).

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Loál János
😄D Én viszont visszajövök zoNbiként, és bosszúból meggyilkolok minden hitetlent! 😄

Loál János
Elnézésedet kérem, ez dícséretes, ha teheted, nézd meg ezeket a filmeket.

Loál János
Szerintem meg mindkét mûfajnak a rettegésben tartás a fõ célja, csak éppen más eszközökkel.
Ha egy horror(-nak mondott)filmben nincs mitõl féljek, akkor ott bizony gáz van...
Biztos létezik konkrét definíció a 2 fogalomra, lehet, hogy azokat kéne megvizsgálni, illetve azt, hogy mennyire éles a határ a két mûfaj között, mi alapján sorolható egyikbe, vagy másikba az adott film.
Olyan film, ami meg egyetlen kategóriába fér be -fõleg manapság- szerintem elég ritka.
Az imdb-n is ha megnézed egy filmnek az összes mûfaját, amibe besorolják, megõszülsz, ráadásul vannak néha akkora ökör besorolások, hogy még ki is téped az õsz hajadat. 😄

repro
János: megnemértetten fogunk meghalni 😊

N0 TXT TLK PLZ!4!

Bandew
Ez nem igaz, mindig úgy nézek meg egy filmet, hogy a lehetõ legjobban megpróbálom magam beleélni. Ez persze csak akkor megy, ha nincs körülöttem valamelyik gyökér ismerõsöm, aki végigpofázza a filmet. :-D
Bár igaz nem láttam az általad felsoroltakat, csak az újakat.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

I.C.ram
Akkor azok a filmek is horror thriller hibridek 😊

Thriller nincs nyomasztás nélkül, míg horror simán lehet: Elm utca, max overdrvie, stb..
Loál János
Akkor inkább nézz meg egyet! 😄

(Elõre megmondom, hogy nem fogsz ilyet találni, ha eleve elutasítod az egész témát, felesleges próbálkozni.)

Bandew
Én nem tudok elképzelni nyomasztó zombifilmet.

Loál János
Ja, és ezek csak a zombifilmek, van még 100 más jellegû, amiktõl elmegy az életkedved, ha megnézed.

Loál János
Így ijesztgetni a thrillerekben is szoktak, hatásvadász szarság, a legbénább eszköz, amit használnak filmekben (szvsz).

Loál János
Jézus!
Fizess elõ VIP-re, és akkor visszavonhatsz ilyen kommenteket! 😄D

Javaslom, nézd meg pl. az eredeti Dawn of the Dead-et ('78), a Beyond-ot ('81), az eredeti Night of The Living Dead-et ('68), és gondold át a hozzászólásodat.

I.C.ram
Ja meg az sem mindegy, hogy mennyire néz ki félelmetesnek az a manó.
I.C.ram
Hát szerintem a horror az az ijesztésre épül, hirtelen kiugrik a gonosz manó a wcból, stb.
Loál János
Nem az általad behatárolt mûfaji meghatározást kifogásoltuk, hanem azt a kijelentésedet, miszerint a thriller alapköve a nyomasztó hangulat, nem a horroré.

I.C.ram
Utánanéztem. IMDB szerint a Grudge: Genre: Horror / Thriller / Mystery ennyit errõl.
I.C.ram
Horror szerintem fõleg a látványra épít, és utána jön csak a nyomasztás. Szerintem neked nem kell mesélnem, hogy a régi horrorokban semmi, de semmi nyomasztás nincs 😊
I.C.ram
Grudge hibrid volt szerintem. De inkább thriller mint horror.
Sephi
Arrol ne is beszjunk 😄DD

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Loál János
És ha kakilnod kell? <#wow2>

sry

Sephi
Alig keltem es meg csunyat is almodtam... maskor igerem nem irok csak azutan hogy kimentem pisilni oksa?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Loál János
Valahogy sejtettem, de nem találtam sehol. 😄

Sephi
Tolem. Latszik hogy most keltem fol ejeli muszak utan? <#idiota>

Loál János
Az idézett mondatok honnan?

Sephi
Lost Junction -

"A fil megylanyrol szol aki talakozik egy pasival akinek a kocsija lerobant az uton es amig a azt megjavitja a helyi szerlo addig a pasi nala alszik. Kozben a csaj kivesz a bankbol 350.000 dollart es el akar menekulni."

Hat oo nagyon teccet a szereplok energiaja mert mindegyiknek nagyon eros volt a kulon szemelyisege. Vegig nem lehetett tudni hogy a lany kamuzik e vagy tenyleg ilyen buta. A szerelmi szal is nagyon utos volt. Sot egy jelenetnel meg egy konyt is elveszitettem 😄

Blasta
Ááááááááááá.
Már többször beigazolódott, hogy nem vagy valami nagy filmesztéta.
Szvsz most is elég banális dolgot írtál, de majd a horror fan-ok kijavítanak...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Nem, nem az

Loál János
Akkor a horroré micsoda?

Laalee
galaxy quest

elsõ reklámnál átkapcsoltam dvdre és azon folytattam 😄 nagy kedvenc

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

fifi
Ha leírnám rombadönteném a sztorit.
Katonákról szól azon belül egy hõsrõl. A hõsrõl és ami mögötte van... 😊

Aki látta javítson ki ha helytelenül írtam...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

I.C.ram
A mandzsúriai jelölt mirõl szól? mi a témája?
I.C.ram
szvsz a thriller alapköve a nyomasztás, nem a horroré, és szerintem a grudge nem horror, hanem hibrid thriller horror.
I.C.ram
amcsi persze.
artschi
így van 😊

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Bandew
Múltkor néztem volna, meg, de elmaradt és helyette a Young Adamet vetítették. Na majd 20-án. :-)
Jajj, ez a jó kis helyi mozi... :-D

artschi
Kitûnõ tanulók (Hymypoika)
finn játékfilm
itt a kritika
Nem is fûznék hozzá többet, nézzétek meg a filmet.
7/10

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Bandew
Volt benne Ludditák? <#wow2>
Lehet, hogy mégis megnézem. :-P

Nyócker - itt (is) elég rendesen le lett osztva emlékeim szerint, pedig nekem egész kellemes meglepetés volt, sokkal rosszabbra számítottam.
Montjuk még egy adaggal több poént elbírt volna simán, kevés volt az olyan, amin visítottam volna (bár a Bukarestes ilyen volt).
Nem pontozom, de szerintem nézhetõ. A Ludditák számtól pedig meghökkentem 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Sephi
Pedig egyszeru lelapozni 😄

Blasta
nem tudok visszalapozni néha amíg nem írok be valamit

VALAMIT

fifi
az nagyon jó film...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Sephi
Hat a Jacobs Ladder nekem nem teccet.

A Mandzsúriai jelölt az jo film?

Jano
Nem a horror-vonalat, és nem csak a legfrissebb kínálatot tekintve:

Donnie Darko, Memento, Saw, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Fight Club.

Számomra ezek emelkedtek felül sokkal a többi filmhez képest, biztos van még pár, hirtelen ennyi jutott eszembe.

A Jacob's Ladder-t nem láttam a mai napig. :/

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

fifi
válaszolnék helyette:
pl a Mandzsúriai jelölt
vagy mondjuk a Donnie Darko/bukott is amcsiban.../

LezLee
Horror témánál, meg Halivúdnál maradva nekem legelõször a csak nemrég megsasolt Jacob's Ladder jut eszembe, mint kivétel. Alapmû. Mondjuk 90-es film, talán akkor még nem szenvedtek akkora ötlethiányban az amcsik, mint most.
LezLee
Mondanál ilyen kivételt. Mikre gondolsz?
Jano
Hálivúd száksz!

Tisztelet a rettentõen kevés kivételnek. 😊

Jano
<#eljen>
Pont azt akartam írni, hogy a horror-film egyik alapköve a nyomasztás, bár lehet, hogy valaki ezzel nincs tisztában. 😄

Megértem én azt is, hogy valaki abszolút nem fogékony erre, de akkor miért néz ilyen filmeket? Azért, mert sokan mondták, hogy jó? Én is ezrével hallom, állandóan cseszegetnek, hogy nézzem meg a Shrek 68-at, a Toy Story 25-öt, mert iszonyatmegagigahyperszupik, mégsem teszem, mert tudom, hogy rühellem õket, mint a... Nem állok neki olyan stílusú filmeknek, amikrõl tudom, hogy soha nem fognak élményt/örömöt okozni, inkább messze elkerülöm õket.

Legalább magunkat ne büntessük emberek!

😮)))))

Horror, B-múviz rulez, Hálivúd száksz! <#worship>

LezLee
Az eredeti Ju-On szépsége pont a nyomasztó hangulatában van, szóval egy horrornál szerintem ez abszolút nem hátrány.
Kövezzetek meg, de nekem az eredeti japánok is tetszettek, meg az amcsi remake is. Az amcsi sokkal pörgõsebb, viszont kivették az agymozgató részeket, hogy szegény nézõknek véletlenül se kelljen gondolkozni. Ja meg a buszos jelenet az akkor is nagyon ott van...