[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
El is felejtettem a Riddick féle félelemhullámot láttván, hogy láttam még filmet e két napban:
Gone Baby Gone - Hideg nyomon
Ben Affleck rendezte, komor hangulatú mozi. Nehéz feldolgozni, mert komoly témát feszeget, olyant, melyben nem létezik fekete vagy fehér, bármennyire is probálja igy felfogni a világot a film főhőse. Lényegében majd mindenben máshogy cselekedtem volna mint ő, de ez gondolom csak engem minősít. Egy biztos, nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni mint ő.
Egy eltünt kislány utáni nyomozásba, a család megbiz egy az utcán felnőt, az utca emberével a rendőrségnél jobban szótértő magánynyomozó párost. Persze a történet sosem olyan egyszerű, mint ahogy kinéz, és sosem ott fejeződik be, ahol a hiradó megadja a végszót. Fokozatosan felépített dráma ez, olyan befejezéssel, mely igencsak megkavarja az ember érzéseit. Szerintem kár kihagyni!
Black Ship
Avagy a gyilkos bárányok. Hát én azt hittem végig fogom röhögni az egészet.. mert hát egy ilyen filmet nem lehet komolyan venni. De nem tudtam eldönteni, hogy a rendezőnek is ez volt e a szándéka. Sokadkategóriás horrornak nem volt az igazi, vígjátéknak vagy paródiának nem volt az igazi.. szóval nem is tudom. Ezt simán kihagyhattam volna az életemből.
Ráadásul vagy én voltam nagyon ráhangolva a filmre, vagy tényleg az volt túl sablonos (ami ugyebár a paródiának alapfeltétele lenne..), de a párbeszédeken kivül, a történések 80%-át előre nem hogy sejtettem, hanem tudtam. Többetmagammal néztem, és az örületbe kergettem őket azzal, hogy mondtam előre, hogy most mi lesz, azzal meg azzal mit akar a szereplő. Nem hitték el hogy először látom.
Aztán lehet hogy csak jóstehetséggel vagyok megáldva.. majd tesztelem hogy kiaknázam eme szuperhatalmamat :D