1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    30 Days of Night

Látszik, hogy azért a készítőknek volt egy halovány fogalmuk a vámpírokról, de igazán egyik fajtáját sem tudták kiismerni teljesen, igy összegyúrtak egy új fajt belőle :D Semmi gond, azért jó volt hallani, hogy a vámpir kódex megsértése is felvetödik a történet vége felé.

A film nem nélkülözi a brutalitást, és picikét sem törödik azzal, hogy megszólják a filmet azon csoportosulások, akik a világvégét láttják eljönni a gyerek gyilkosság és ellenük elkövetett brutalitás vászonra vitelében. Egyébbként csak 2 ilyen esetet látthatunk, de nem kell félni, vérnek nem lesz hiányában a film más jelenetekben sem.

A kedvenc jelenetem mikor fentről mutatják be a véres hóval és testrészekkel borított várost.

Az első fél óra a feszültség kelltésről szól, az utolsó fél óra pedig arról, hogy egy jó sablon mindig elkéll a filmben. No nem a megoldás lett ismerös, hanem a megoldás körülményei. Annyi baj legyen. A közbenső rész kárpotolt.. jó kis hentelős, néha rámijesztős jelenetekre számítottam, meg is kaptam. Ugyan tele van jó pár összecsapott érzelgős családi szállal, melynek a fele tökéletesen felesleges, de ezen már meg sem lepödöm.

Az alaptörténet legalább ötletes volt. Alaszka északi része, ahol 30 napig tart az éjszaka. Van ennél tökéletesebb hely a vámpirok számára? Az invázió elindult!

Nagyon félős és vértől iszonyodó leánykákat érdemes leültetni elé :) Nálam is megvolt az aki végig hozzám bújt :D

Eastern Promises

Ha már a brutalitásnál tartunk akkor ime egy új példa. Elvileg maffiózos film, de maradjunk inkább annyiba, hogy a maffia téma körül forog. Az első percben premier plánban kapunk egy jó kis torok elvágást, azt hiszem ezzel még nem lövök le semmi poént :) A film amúgy is tökéletesen kiszámítható. De cserébe kapunk egy jobbfajta hangulatot, és egy valahonnan már ismerös történetet. :) Van egy maffia család. Persze jól elkényeztetett, az apjára folyton szégyent hozó trónörökössel, no meg a mindig a megfelelő mondatokat kinyögő, legtökéletesebben cselekvő "katona", kinek tehetségére a maffia vezér hamar felfigyel. A maffiafilmekhez elvárható, belső életet bemutató sablonok már elő sem kerülnek, mert megjelenik egy fiatal terhes leányzó, ki belehal a szülésbe. Viszont a dokira nem csak újszülött kislányát hagyja, hanem egy naplót is a megprobáltatásairól, a maffia családban. És kezdődhet is a móka, az igazság felderítése érdekében.

Megnézni simán meglehet, egy percén sem unatkoztam.